Gevoelig verlies Geel Wit tegen Warga

Geel Wit heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen Warga. De bezoekers keerden met een 0-2-zege huiswaarts in een wedstrijd waarin Geel Wit niet de mindere was. Warga pakte het echter net iets slimmer aan en sloeg diep in de tweede helft toe. Door deze zege slaat koploper Warga een flink gat met Geel Wit.

Op papier was het een topper, maar de wedstrijd viel tegen. In het eerste deel van de eerste helft viel nauwelijks iets te beleven op het kunstgras.  De eerste kansjes waren voor Geel Wit, al had het daarbij wel wat hulp van de tegenstander nodig. Ype Kerkstra kopte gevaarlijk richting eigen doel, gelukkig voor hem voorkwam keeper Roy van der Zweep een treffer.

Meteen daarna kon Thomas Sinnema bijna profiteren van een misverstand tussen Reinier Smit en Johan Kolk, tot zijn ontzetting schoot de Wargaster naast.

De kansjes waren er over en weer. Een kopbal van Anton Hobert ging net over het doel van Geel Wit, na een scrimmage voor het doel van Warga schoot Ross Baars naast en Julian de Jong voorkwam een doelpunt voor Warga van Thomas Sinnema.

In de tweede helft trok Geel Wit het initiatief naar zich toe. Er waren kansen voor Robin Metz en op een voorzet van Cor de Boer kwam Bente Bonthuis een teenlengte tekort om binnen te tikken.

Het doelpunt viel aan de andere kant, waar Bart Boersma de 0-1 binnen kopte. Volgens grensrechter Bernard Teuben deed hij dat in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Sander Visser negeerde het vlagsignaal, zoals hij de lijnrechter wel vaker deze wedstrijd liet staan. De arbiter had zijn beste dag niet, want hij liet menige overtreding onbestraft.

Toch gaat het te ver om de nederlaag van Geel Wit op het conto van de scheidsrechter te schuiven. Warga speelde het zoals gezegd wat slimmer uit en bepaalde de eindstand op 0-2 toen Machiel Rietveld de bal over Reinier Smit wipte, waarna Anton Hobert voor de zekerheid het laatste zetje gaf.

Fotobijschrift: Van links naar rechts houden de Geel-Witters Theo Molenaar, Reinier Smit, Johan Kolk, Cor de Boer, Julian de Jong, Pieter Kiewiet en Sander Graafsma oog op de bal.

Verslag en foto (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 797

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *