Gevaarlijke gladheid

WAGENINGEN – Er trekt vanmiddag een regengebied het land binnen dat de koude lucht verdrijft. Maar voor het warmer wordt, veroorzaakt deze storing gevaarlijke gladheid.

In de loop van de middag gaat het vanuit het westen regenen. Zodra de neerslag het noordoosten bereikt, valt deze veelal op een bevroren wegdek. Hierdoor kan rond de avondspits en vanavond in het noordoosten en uiterste oosten van Nederland gevaarlijke gladheid optreden. Achter de regenstoring klaart het vanavond en vannacht tevens breed op. Hierdoor ontstaat op veel plaatsen bevriezing van natte weggedeelten. Die vorm van gladheid verdwijnt morgen na zonsopkomst.

Hogere temperaturen

Naast gladheid veroorzaakt de storing ook hogere temperaturen. Achter de regenzone trekt namelijk warmere lucht het land binnen. Hierdoor loopt het kwik morgen op tot 9 of 10 graden. Hierbij is het droog weer met op de meeste plaatsen bovendien flink wat zon. Alleen in het zuidoosten drijven meer wolkenvelden over. 

Bron: MeteoGroup

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *