Geluksvogel

SCHALSUM – Henk Tameling, tot juli 2011 interimdirecteur van de BWS in Nes, heeft een bundel gepubliceerd met columns, reportages en verhalen met als bindend element de liefde voor de Friese Wadden. De verhalen zijn  eerder gepubliceerd in Terschelling Magazine. De bundel heeft als titel: “Geluksvogel. Het eilandgevoel van Terschelling.

Uit de column Brandaris met aureool:

(…) Eigenlijk maakt het niet uit hoe lang je gaat, zelfs een dagtrip geeft je een intens vakantiegevoel. In Harlingen laat je je verplichtingen op de parkeerplaats achter je. Eenmaal aan boord  wint de romantiek het op alle fronten van het realisme. De zee, het licht, de geur van het wad, de blik op oneindige verten halen de andere kant van je persoon naar boven. De behoefte aan vrijheid, de hang naar genieten, per minuut nemen die gevoelens toe die je dagelijks zo professioneel verbergt. Je bergt je agenda op, je doet je das af en maakt een paar knoopjes van je overhemd los. Ruimte, lucht, niets moeten. Tegen de helder blauwe hemel  zijn massieve wolken met weerbarstige koppen geplakt.(…)

Henk Tameling (Groningen 1952), studeerde Nederlandse taal-en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen,  in het dagelijks leven rector van het Zernike College (Groningen /Haren /Zuidlaren) , was directeur van de Waddenvereniging, uitgever van over t WAD,  lid van de Raad van Toezicht van de Waddengroep, directeur van P.J. Montessori en interimdirecteur van de Burgemeester Waldaschool in Nes.

Prijs: €11,50 incl. verzendkosten. Bestelling door storting op bankrekening 300409257 t.n.v. H.Tameling, Schalsum met vermelding van naam en postadres.

>>> lees hier meer over boeken uit het waddengebied

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *