Gehavend Geel Wit verliest in slotfase van FC Harlingen

HARLINGEN – Een door schorsingen en blessures zwaar gehavend Geel Wit heeft met 2-1 verloren van FC Harlingen. De beslissing viel in de voorlaatste minuut.

Trainer Frans à Nijeholt kon welgeteld vijf selectiespelers opstellen. De centrale verdediging werd gevormd door oudgedienden Mark Molenaar en Peter Oud, die met hun resp. 31 en 43 lentes het nog behoorlijk goed deden. Omdat beiden de snelsten niet meer zijn had à Nijeholt gekozen voor een verdedigend concept.

Geel Wit kwam al na 54 seconden op voorsprong. Een voorzet van links kwam bij Johan Kolk. Zijn inzet werd gepareerd door de keeper van Harlingen, maar die was kansloos op de rebound van Pieter Kiewiet.

Twee minuten later kreeg Johan Kolk nog een goede kopkans, maar daarmee waren eigenlijk wel alle kansen van Geel Wit genoemd. Langzaam maar zeker bouwde de thuisclub aan een overwicht, wat in de 35-ste minuut werd uitbetaald in de vorm van de gelijkmaker van Jorge Pirez. Hij profiteerde van het niet uitkomen van doelman Pieter Oene Smit.

Even later moest Harlingen met tien man verder. Na een struikelpartij tussen Danny Metz en Sjouke Bootsma reageerde laatstgenoemde op een manier die de scheidsrechter bestrafte met rood. FC Harlingen ging niet bij de pakken neerzitten. De mouwen werden opgestroopt en Harlingen streed voor elke meter.

À Nijeholt stuurde Tim Ytsma en Danny Metz verder naar voren, maar omdat er geen spelers waren die hen van goede ballen konden voorzien kwam deze strijdwijze niet uit de verf. Een kwartier voor tijd moest Peter Oud met een blessure het veld verlaten. Voor hem kwam A-junior Maikel Moll in de plaats. Luc Metz nam de positie in van een andere A-junior, Christian Smid.

Een minuut voor tijd deelde Harlingen de genadeklap uit. Tim Ytsma verloor een duel op het middenveld, Barry Hamstra transporteerde de bal naar voren en daar stond invaller Kenneth Dijkstra klaar om de 2-1 te scoren.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Peter Oud (Maikel Moll), Mark Molenaar, Pieter Kiewiet; Christian Smid (Luc Metz), Tim Ytsma, Danny Metz, Johan Kolk; Bente Bonthuis, Tharan Apputhurai.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

22 april

Geel Wit JO19-1 – Dokkum JO19-1D   afgelast

Zwaagwesteinde JO17-1 – Geel Wit JO17-1   3-1

23 april

FC Harlingen 1 – Geel Wit 1 2-1

SC Flamingo 2 – Geel Wit 3   3-1

Programma

26 april

Geel Wit 3 -Amelandia 1   19.00

28 april

Geel Wit 1 -Nicator 1   19.15

29 april

Friese Boys JO19-1 -Geel Wit JO19-1   10.30

Geel Wit JO17-1 -Nicator JO17-1   15.00

Veenwouden SC JO15-1 -Geel Wit JO15-1   10.45

Kollum JO9-3 – Geel Wit JO9-2   10.15

30 april

Geel Wit 1 – ONB 1   15.00

MKV '29 2 – Geel Wit 2   11.00

Geel Wit 3 – Friesland 4   11.00

⇒ lees hier meer over Voetballen op Ameland

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. De website is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Neem voor een advertentie contact op en voor de lezers: zet alstublieft de adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *