Geflatteerd verlies Geel Wit tegen Oerterp

BUREN – Het scheelde niet veel of Geel Wit had voor de tweede maal deze competitie punten afgesnoept van de gedoodverfde kampioen Oerterp. Op de stand van 2-3 gaf scheidsrechter Henk Mulder Oerterp een vrije trap wegens hands nadat een aanval van de gasten in niets eindigde. De vrije trap werd gepromoveerd tot doelpunt. Daarna scoorde Oerterp nog twee kwee keer en stond er uiteindelijk een 2-6 score op het bord.

Door blessures en schorsingen moest trainer Frans à Nijeholt improviseren, met name in de achterhoede. Desalniettemin kwam Geel Wit al na vier minuten op voorsprong. Een voorzet van Lars Molenaar kwam bij Bente Bonthuis, die speelde Danny Metz aan die beheerst afdrukte: 1-1.

Bijna was er zelfs de 2-0, maar de voorzet van Lars Molenaar was net niet scherp genoeg om tot doelpunt te kunnen worden gepromoveerd.

De eerste goede kans voor Oerterp kwam na een kwartier spelen. Lars Boonstra zette voor op Folkert Hoekstra, maar die miste voor open doel de bal finaal. Ondertussen bleef het gevaar van Geel Wit van Lars Molenaar komen. Hij zette Bente Bonthuis voor de keeper, maar de doelman voorkwam erger.

In de 26-ste minuut was het raak aan de andere kant. De enkele weken geleden van Harkemase Boys overgekomen Rolf Dijk zette voor op Folkert Hoekstra en die schoot raak bij de tweede paal: 1-1.

Zes minuten later was het alweer raak voor de gasten. Lars Boonstra profiteerde van mistasten van Glenn Kienstra en zo werd het 1-2.

Toch kreeg ook Geel Wit kansen, maar Lars Molenaar (voorlangs), Danny Metz (lat) en Luc Metz (teenlengte te kort) lieten die onbenut. Vlak voor de rust kwam Oerterp zelfs op 1-3. Rolf Dijk zette Folkert Hoekstra voor keeper Pieter Oene Smit. De doelman keerde in eerste instantie, maar was in de rebound kansloos.

Met Jan Ytsma in de ploeg voor Jurjen Metz begon Geel Wit energiek aan de tweede helft . Dat resulteerde al na twee minuten in een treffer. Het schot van Pieter Kiewiet van een meter of dertig was onhoudbaar voor de keeper.

Geel Wit leek daarna door te drukken, maar de bal ging er niet in. Danny Metz schoot net naast en het schot van Bente Bonthuis werd van de lijn gekeerd. Aan de andere kant mocht Geel Wit van geluk spreken toen Jan Ytsma bij een terugspeelbal Folkert Hoekstra over het hoofd zag, maar Pieter Oene Smit was attent.

Een kwartier voor tijd kreeg Oerterp de al genoemde vrije trap, waaruit Rolf Dijk via de binnenkant van de paal voor 2-4 zorgde. Op dat moment was het gebeurd met Geel Wit. Zeker toen vijf minuten voor tijd Jelmer Hylkema bij de tweede paal 2-5 binnen knikte. Diep in blessuretijd maakte Lars Boonstra er zelfs 2-6 van.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jurjen Metz (Jan Ytsma, 46), Glenn Kienstra, Pieter Kiewiet, Richard Kienstra (Maikel Moll, 80); Christian Molenaar, Jordi Metz, Lars Molenaar; Bente Bonthuis, Danny Metz, Luc Metz (Sven Brouwer, 67).