Geen warmterecord op zaterdag

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht dat het all-time temperatuurrecord zaterdag niet wordt verbroken. De hoogste temperaturen worden verwacht in het oosten, waar het 37 graden kan worden. Het temperatuurecord blijft staan op 23 augustus 1944 in het Gelderse Warnsveld met 38.6 graden.

Met zuidoostenwinden blijft het kwik komende nacht op veel plaatsen boven de 20 graden. Morgen draait de wind naar zuid en wordt het op de meeste plaatsen tropisch warm. Vanuit het westen nadert een storing waarna de wind naar het westen draait en er minder warme lucht aangevoerd. In het westen van het land draait de wind in de ochtend al naar zee, in het oosten in de middag, waarna de temperatuurstijging stokt. Uiteindelijk zal het in het oosten van het land 37 graden worden. In het zuidoosten van het land wordt morgenochtend ernstige smog verwacht door ozon. In de middag vallen in de oostelijke helft van het land enkele zeer zware buien met talrijke bliksemontladingen, plaatselijk veel water, grote hagelstenen en windstoten. Morgenavond is het overal droog en minder warm.

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier over Zonnesteek

⇒ lees hier over Hittegolf

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *