Geen reddingboot bij Midzomerfeest

HOLLUM – Het Midzomerfeest bij Buren moet het komend jaar zonder de paardenreddingboot stellen. Stichting Paardenreddingboot zette onlangs een streep door de lancering in Buren op het lijstje lanceringen voor 2013.

Dorpsbelang Buren voorzitter Dirk Brouwer is onaangenaam verrast door dit besluit. Dorpsbelang Buren was nog niet door Stichting Paardenreddingboot op de hoogte gebracht van de beslissing.

Afgelopen zomer liep de lancering tijdens het Midzomerfeest op het nippertje goed af.

Mede hierdoor kwam de attractie op het strand bij Buren ter discussie te staan. Een van de problemen betreft ook het tijdstip van de lancering: de paardenreddingboot is afhankelijk van het tij en moet bij hoog water lanceren; de organisatie van Dorpsbelang heeft de lancering het liefst op een vast tijdstip in de middag, zodat het evenement de mensen die op de lancering afkomen vast kan houden voor de andere activiteiten tijdens het Midzomerfeest.

Dorpsbelang heeft deze week haar vergadering en Brouwer zal het onderwerp ter tafel brengen.

>>> lees hier over het Midzomerfeest

>>> lees hier over de Paardenreddingboot

Faber Behjeer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *