Geen bouwvergunning extra weidevilla's

BALLUM – Gemeente Ameland staat geen bouw van nog eens vier appartementenboerderijen aan de Ridderweg toe. De adviescommissie boog zich op 17 april over de zaak. De gemeente heeft terecht een bouwvergunning geweigerd, was het oordeel.

EMA BV, die de vergunning aanvroeg, meent dat de gemeente verwachtingen heeft gewekt en dat Ameland daarom niet om een vergunning heen kan. De bezwarencommissie oordeelt dat EMA BV. niet hard kan maken dat de gemeente heeft lijken blijken wel mee te willen werken aan vergunningverlening voor het plan.
Ambtenaren zullen vanaf nu nog formeler naar plannen kijken, waarschuwde burgemeester Albert de Hoop tijdens de raadscommissievergadering van 10 augustus. ‘Ambtenaar, kijkt u eens even mee,’ is vanaf nu verleden tijd.

 

Destijds was op dit perceel aan de Ridderweg een kampeerboerderij, in voormalige kippenschuren, gevestigd. Het agrarisch buitengebied is niet aangewezen als gebied voor recreatieve verblijfsaccommodaties, maar dit is een geval dat uit het verleden is voortgekomen. De kwaliteitsverbetering heeft inmiddels zijn beslag gehad. De schuren van de kampeerboerderij zijn gesloopt en als vervangende nieuwbouw is men gekomen tot appartementen in een boerderijachtige bouwkundige opzet. EMA heeft al het maximaal aantal weidevilla’s gebouwd en mag niet verder uitbreiden.

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 10 augustus 2009

 
© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *