Geel Wit wint van Stiens

STIENS – Geel Wit heeft gewonnen van SC Stiens. De Amelanders keerden met een 0-1 zege huiswaarts.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. In de derde minuut was de eerste kans voor Danny Metz, maar hij schoot naast. In de twaalfde minuut was het wel raak. Na een vrije schop beroerde een speler van Stiens de bal met de hand, Paul van der wal benutte de door scheidsrechter Keller toegekende strafschop.

Stiens probeerde het door veelvuldig met vier of vijf man op te rukken, maar de middenvelders van Geel Wit verdedigden goed mee, zodat de thuisclub nauwelijks een kans kreeg, temeer omdat Pieter Oene Smit goed stond te keepen.

Na dertig seconden in de tweede helft liet Paul van der Wal een rush volgen door een schot op de paal, in de rebound zette Lars Brouwer goed voor, maar Siard Bonthuis kwam enkele centimeters te kort om raak te knikken. Daarna waren er kansen volop, ook omdat Stiens achterin risico’s ging nemen, maar Frank Beijaard, Lars Brouwer, Maurits Metz en Danny Metz lieten ze onbenut. ,,Dat was dan ook mijn kritiekpunt: wij hebben het niet professioneel uitgespeeld’’, oordeelde trainer Kees Jan Slotemaker. Hij was ook slecht te spreken over de vier gele kaarten die zijn spelers kregen toebedeeld. Sommige daarvan waren terecht, andere makkelijk uitgedeeld door de arbiter.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Lukas Mollema, tweede helft), Kevin Kiewiet, Frank Beijaard, Theodoor Molenaar; Bente Bonthuis, Jordi Metz, Paul van der Wal, Siard Bonthuis (Kayan Kiewiet, 55); Danny Metz, Lars Brouwer.

Door: Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Faber Beheer

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *