Geel Wit wint van Bakkeveen

BAKKEVEEN – Geel Wit heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen door Bakkeveen op eigen veld met 3-5 te verslaan. Geel Wit was vanaf het begin de bovenliggende partij en zocht de aanval, daarmee in de counterval van de thuisclub lopend. Na een kwartier spelen werd met een lange bal de voorhoede van Bakkeveen bereikt en bij de tweede paal kon Silvan Siebenga de bal eenvoudig binnen lopen.

Geel Wit ging echter niet bij de pakken neerzitten en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte toen Sander Graafsma de corner van Micha Metz met een kopbal tot doelpunt promoveerde. Het werd 1-2 door een prachtig afstandsschot van Cor de Boer van een meter of 25.

Meteen na de rust had Marco van Dijk Geel Wit op een comfortabele 1-3 kunnen zetten. Hij schoot de bal op de onderkant lat. Volgens hemzelf ging de bal over de lijn, de scheidsrechter en grensrechter dachten er anders over. De bal stuitte terug in het veld en nu kopte Marco de bal tegen de lat. Dubbel pech dus.

De 1-3 kwam er toch. Na een prachtige steekpass van Micha Metz schoof Cor de Boer de bal beheerst in de korte hoek.

Lang kon Geel Wit niet van deze comfortabele voorsprong genieten want meteen daarna was het alweer 2-3. Tjalling Dekker kon zo door het midden opstomen en scoren.

Een kwartier voor tijd dacht Geel Wit andermaal een voortijdige beslissing te hebben geforceerd. Jordi Metz werd in het strafschopgebied gevloerd. Broer Micha, die vorige week een penalty miste, faalde nu niet vanaf elf meter.

Maar andermaal toonde Bakkeveen veerkracht en zette Geel Wit onder druk. Een terugkopbal van Pieter Kiewiet kwam voor de voeten van Silvan Siebenga en die wist er wel raad mee: 3-4.

Bakkeveen rook bloed en was dichtbij een gelijkmaker. Maar het aanvallende spel werd afgestraft met een counter van Geel Wit. Ronald Kooiker wilde de keeper passeren, maar werd door de doelman tegengehouden. Andermaal belastte Micha Metz zich met de strafschop en weer faalde hij niet: 3-5.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Joran Kuiper (Maikel Moll, 82), Johan Kolk, Theo Molenaar, Pieter Kiewiet; Jordi Metz, Sander Graafsma, Micha Metz; Marco van Dijk (Tim Barf, 62), Cor de Boer, Gosse Visser (Robin Kooiker, 82)

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *