Geel Wit wint Ameland Beker 2012

NES – Geel Wit heeft de Ameland Beker gewonnen. Het tweede elftal van Geel Wit was andermaal te sterk voor Amelandia. Na de 1-5  in Hollum werd het woensdagavond 4-0 op het veld van Geel Wit.

In de zevende minuut opende Kevin Kienstra de score op aangeven van Hein Mosterman. Even later had hij de score kunnen verdubbelen, maar schoot naast. In de zeventiende minuut viel de tweede treffer dan toch. Kevin Kienstra gaf de voorzet die Dirk Molenaar bij de tweede paal inkopte. De beste kans voor de rust voor Amelandia was een vrije schop van Gijsbert Dokter, die door doelman Matthijs Rijpstra onschadelijk werd gemaakt.
 
Ook in de tweede helft was Geel Wit sterker. Arno Moll kopte naast en een lob van Dirk Molenaar werd door keeper Wim ten Toom over de lat getikt. Na twintig minuten was de doelman kansloos op een schot van Edward Brouwer, hij rondde de voorzet van Boudewijn Bakema feilloos af.

Bijna tien minuten later werd het 4-0 toen Cor Bakker een voorzet van Dirk Molenaar in eigen doel werkte. Verder waren er nog enige kansjes voor Martijn de Jong. Namens Amelandia was gastspeler Egon het dichtst bij een treffer, hij raakte de paal.

Wethouder Nico Oud kon dus de beker uitreiken aan de aanvoerder van Geel Wit, Hein Mosterman. Het was niet de echte Ameland Beker, want die is gesneuveld bij een ongeluk met de nieuwe prijzenkast van Geel Wit.

Bron: Geel Wit – Koos Molenaar

 

 
Wite Reep
 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *