Geel Wit walst over De Wâlden heen

DAMWALD – De Wâlden-Geel Wit was vanaf het begin een ongelijke strijd. Het in de competitie een klasse hoger acterende Geel Wit had een kwalitatieve en conditionele voorsprong en dat betaalde zich ruimschoots uit. Het werd liefst 0-8 in Damwâld.

Al na enkele minuten lag de bal voor het eerst in het net achter Ids Brouwer. Cor de Boer ging op links door en liet de doelwachter kansloos. Het was de eerste twintig minuten eenrichtingsverkeer richting doel van De Wâlden, maar daarna herpakte de thuisploeg zich. Het kreeg enkele kansjes, met name Wieger Sikkema was dicht bij een treffer. Toch was het Geel Wit dat scoorde. Bente Bonthuis legde de bal uit een corner op het hoofd van Pieter Kiewiet die bij de verste paal raak knikte. De ban was gebroken en de wedstrijd gespeeld, zeker toen Geel Wit vlak voor rust op 0-3 kwam. Eerst kopte Danny Metz op de lat, vervolgens liepen twee spelers van De Wâlden tegen elkaar op, scheidsrechter Wietze de Haan liet doorspelen en Cor de Boer schoof zijn tweede treffer binnen.

De Wâlden, met slechts enkele trainingen in de benen, kwam er na de rust niet meer aan te pas. Meteen na de hervatting pikte de voor Danny Metz in de ploeg gekomen Quincy Ralim zijn doelpuntje mee na fraai voorbereidend werk van Christian Smid. Dat gebeurde nadat Cor de Boer de lat had geraakt.

De doelpuntenmachine van Geel Wit raakte op toeren. Op aangeven van Bente Bonthuis kopte Sander Graafsma de 0-5 binnen. Bente zelf maakte de 0-6 na een prachtige pass van Jan Ytsma. Even later waren de rollen omgedraaid en kon Jan binnen koppen na een assist van Bente. Het slotakkoord kwam op naam van Bente Bonthuis, nu was Johan Kolk de voorbereider.

Geen best begin dus van het jubileumjaar van De Wâlden, dat zijn 75-jarig bestaan viert.

Volgende week wordt duidelijk wat de overwinning van Geel Wit waard is, waanneer het TLC op bezoek krijgt. De Groningers wonnen hun eerste bekerwedstrijd met 4-0 van Houtigehage, dat het volgende week moet opnemen tegen De Wâlden.