Geel Wit wacht nog op eerste thuisoverwinning

BUREN – Geel Wit slaagt er maar niet in om het eigen publiek te plezieren. Ook de vijfde thuiswedstrijd eindigde in een nederlaag. Akkrum trok met 1-3 aan het langste einde.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Geel Wit domineerde het eerste deel van de eerste helft. Met kansen voor Cor de Boer, Sander Graafsma en Tim Barf was de beginfase voor Geel Wit. Toch opende Akkrum de score met de eerst de beste aanval van de bezoekers. Jochem van Kalsbeek was de schutter.

Meteen daarna voorkwam Maikel Moll een tweede Akkrumer treffer. Even later had Emile Vis de kans om de score te verdubbelen, maar zijn kopbal ging over. Datzelfde was het geval met een schot van Micha Metz, zodat de teams gingen rusten me een 0-1 stand.

De hoop op een betere resultaat voor Geel Wit werd meteen na de pauze de grond ingeboord toen Van Kalsbeek na vier minuten weer raak schoot. Het antwoord van Geel Wit kwam twee minuten later, toen Tim Barf raak schoot na een voorzet van de flank van Jordi Metz.

Daar bleef het bij wat Geel Wit betreft. De strijd werd al beslist in de 70ste minuut, toen Finn Oosteredijk een fraai opgezette aanval afrondde: 1-3.

Het geloof in een beter resultaat was verdwenen. Toch kreeg Geel Wit in de laatste minuut van de officiële speeltijd de kans op een aansluitingstreffer. Micha Metz schoot de bal tegen het hoofd van Rene Edelijn. Scheidsrechter Gianni Hoovenstat zag er hands in, legde de bal op de stip en gaf Edelijn rood. Oscar Fokkinga was het daarmee niet eens, beledigde de scheidsrechter en kon eveneens vertrekken. Stond nog de strafschop, maar die werd gemist door Micha Metz, al zijn derde niet benutte penalty van dit seizoen.

Daardoor bleef het bij 1-3, waardoor Geel Wit is afgedaald naar de voorlaatste plaats en nog steeds wacht op de eerste thuisoverwinning van dit seizoen.

Door Koos Moolenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *