Geel Wit verspeelt riante voorsprong

NIEUW RODEN – Geel Wit heeft in de uitwedstrijd tegen Nieuw Roden een riante 0-3-voorsprong verspeeld en mocht uiteindelijk de handen dichtknijpen met een 4-4-remise.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was helemaal voor Geel Wit. Toch was de eerste beste kans voor Angelo Weggers van de thuisclub, Reinier Smit kon nog net redding brengen.

Na een kwartier kwam Geel Wit op voorsprong. Een hoekschop van Bente Bonthuis werd met het hoofd verlengd door een speler van Nieuw Roden die in eigen doel kopte.

Cor de Boer had de 0-2 op de schoen, maar keeper Jayden Kuiper voorkwam erger voor de thuisclub. Toch kon hij niet voorkomen dat diezelfde Cor de Boer vlak voor de rust alsnog de tweede treffer voor de Amelanders liet noteren. De Hollumer had de bal voor het intikken nadat de doorgestoomde Johan Kolk vanaf de rechterkant hem op maat bediende.

Zes minuten na de rust was het weer raak voor Cor de Boer, nu was Sander Graafsma de aangever. Wie had gedacht dat de wedstrijd gedaan was, kwam bedrogen uit. Meteen daarna scoorde Jeroen Gooijert tegen. Het was alsof dit doelpunt verlammend werkte op Geel Wit en de thuisclub juist een boost gaf. Nieuw Roden werd daarbij een handje geholpen door scheidsrechter Johannes van Houten. Hij gaf de blauwwitten een penalty nadat notabene een speler de bal met de hand beroerde.

De Amelanders wondden zich enorm op over de beslissing, Johan Kolk het meest en dat leverde hem een directe rode kaart op. Daarmee was het hek van de dam en zag de arbiter zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk te staken. Na enige tijd keerde hij terug op het veld, Wilco Drent benutte de strafschop en Geel Wit ging met tien man nog twintig zware minuten tegemoet. En even later legde de man in het bruin het leer zowaar weer op de penaltystip, toen hij in een onschuldig duel een overtreding zag. Andermaal plaatste Wilco Drent zich achter de bal en weer schoot hij raak.

Het werd helemaal feest voor Nieuw Roden toen vijf minuten voor tijd Mart Hoek er 4-3 van maakte. Dat gebeurde in buitenspelpositie, omdat hij de keeper voorbij was en er maar één verdediger voor hem stond. Dit was zowel de scheidsrechter als zijn assistent ontgaan.

Gerechtigheid kwam er in de voorlaatste minuut toen Jordi Metz een heerlijke vrije schop in de verste hoek krulde. Toch nog een punt, maar het voelde als een nederlaag.

Fotobijschrift: Cor de Boer schreeuwt het uit nadat hij zijn ploeg op 0-2 heeft gezet. 

Verslag en foto (C): Koos Molenaar 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 351

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *