Geel Wit verspeelt dure punten

URETERP – Geel Wit heeft paaszaterdag in Ureterp dure punten laten liggen. In blessuretijd kreeg Oerterp een strafschop en kon zo de eindstand op 1-1 bepalen. Hierdoor blijft het verschil tussen deze tegen nacompetitie strijdende ploegen twee punten.

De eerste helft verliep gunstig voor Geel Wit. In de 21-ste minuut scoorde Lars Brouwer door de bal uit een vrije schop in de verste hoek te mikken.

De Amelanders verzuimden daarna de voorsprong uit te breiden door opgelegde kansen onbenut te laten. Eerst had Lukas Mollema de keeper met een wippertje kunnen verschalken, in plaats daarvan schoot hij keihard naast. De tweede kans was voor Bente Bonthuis, hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft ging scheidsrechter Horst zich nadrukkelijk met de wedstrijd bemoeien en dat was niet in het voordeel van Geel Wit. Een ongelukkige actie van Martijn de Jong aan de zijlijn werd bestraft met direct rood en leider Patrick Kiewied kon inrukken wegens aanmerkingen op de leiding. Aan de andere kant werd natrappen op Kevin Kiewiet bestraft met slechts geel.

In blessuretijd kwam Oerterp toch nog op gelijke hoogte. Een domme overtreding van Mark Molenaar was de aanleiding voor de penalty, die diep in extra tijd werd benut.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Johan Kolk, Peter Oud, Mark Molenaar, Lukas Mollema; Martijn de Jong, Jan Ytsma (Jurjen Metz), Christian Molenaar (Glenn Kienstra); Bente Bonthuis, Kevin Kiewiet, Lars Brouwer (Theodoor Molenaar).

Door Koos Molenaar

⇒ lees hier meer over Ameland en de Sport

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *