Geel Wit verslaat DTD

BUREN – Geel Wit heeft met 1-0 gewonnen van DTD. Anton Kiewiet maakte de beslissende treffer in de 37-ste minuut. Acht minuten eerder had hij de score al kunnen openen, maar toen miste hij een strafschop.

De eerste goede kans diende zich aan in de zevende minuut toen Anton Kiewiet Bente Bonthuis voor keeper Maikel Hottinga zette, maar die redde met de voet. Ook DTD kreeg kansen, zoals na 22 minuten, maar de omhaal van Thys de Jong eindigde in de handen van doelman Pieter Oene Smit.

Even later een voorzet van Jurjen Metz op Lars Brouwer, maar laatstgenoemde miste. Meteen daarna weer een combinatie tussen beiden, die eindigde met een kopbal die naast ging.

In de 29ste minuut stuurde Paul van der Wal Bente Bonthuis de diepte in. Bente schoot de bal tegen de hand van Sietze van der Zwaag. Anton Kiewiet belastte zich met de strafschop, maar die werd gestopt door Maikel Hottinga.

Het doelpunt kwam acht minuten later dan toch. Lars Brouwer zette voor vanaf links, de bal kwam aan de rechterkant bij Bente Bonthuis, die legde de bal klaar voor Anton Kiewiet en hij schoot het leer in het dak van het doel.

De tweede helft begon met een goede kans voor Paul van der Wal, doch de keeper redde uitstekend. Dat deed hij ook na 71 minuten toen Anton Kiewiet voor hem opdook.  Ook zijn collega van Geel Wit stak in blakende vorm. Daardoor bleef de stand ongewijzigd. In de 79-ste minuut zette Paul van der Wal een aanval op met Bente Bonthuis en Danny Metz, maar uiteindelijk vergat hij zelf de bal mee te nemen. DTD zette druk en was gevaarlijk met corners, maar de verdediging van Geel Wit stond goed. Zo won Geel Wit, toch wel verdiend, met 1-0.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jan Jaap Blokker, Bjorn Wijnberg, Colin Ytsma, Lars Molenaar; Bente Bonthuis (Kayan Kiewiet, 92), Paul van der Wal, Anton Kiewiet, Jurjen Metz (Kevin Kiewiet, 56); Danny Metz, Lars Brouwer (Maurits Metz, 85).

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *