Geel Wit veroordeeld tot nacompetitie na gelijkspel tegen Akkrum

AKKRUM – Geel Wit heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen Akkrum. Met nog twee wedstrijden te gaan kan Geel Wit alleen in theorie de nacompetitie ontlopen en is rechtstreekse degradatie voorkomen.

Akkrum begon goed aan de wedstrijd, maar geleidelijk nam Geel Wit het initiatief over. Met een aantal reddingen weerhield keeper Reinier Smit zijn ploeg van een achterstand. Micha Metz probeerde het met een schot van afstand toen de keeper van Akkrum uit zijn doel was, het schot ging naast. Ook kansen van Cor de Boer, Jan Ytsma en nogmaals Micha Metz gingen er niet in.

Na de rust zette Geel Wit Akkrum onder druk, maar miste de precisie in de afwerking. Tegen de verhouding in scoorde Akkrum de openingstreffer. Geel Wit ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Micha Metz ging richting de kruising, maar de keeper van Akkrum had een goede reflex in huis. Nadat Christian Molenaar en Bente Bonthuis kansen onbenut lieten kon Micha Metz in de 83-ste minuut de gelijkmaker laten noteren. Uit een voorzet van Tim Barf kwam de bal bij Robin Metz, die Micha Metz in staat stelde om te scoren.

In de jacht op de winnende treffer was Jordi Metz dichtbij succes, zijn kopbal ging over.

Trainer Jan Stuiver kreeg van scheidsrechter Jongman een gele kaart. Nadat de oefenmeester al was gewaarschuwd werd iets geroepen vanuit de dugout door een wisselspeler. De arbiter dacht dat het de trainer was en presenteerde hem de prent.