Geel Wit verliest van scheidsrechter

BUREN – ZWAAGWESTEINDE – Geel Wit heeft met 2-1 verloren. Niet van Zwaagwesteinde maar van scheidsrechter Kloetstra, naar het oordeel van trainer Kees Slotemaker. De leidsman gaf de thuisclub een dubieuze strafschop en liet doorgaan bij een duidelijk buitenspelgeval, wat de beide doelpunten van Zwaagwesteinde opleverde.

,,De scheidsrechter maakte er een zootje van, hij heeft Zwaagwesteinde op een gigantische manier bevoordeeld’’, fulmineerde Slotemaker.

Het begon allemaal zo goed voor zijn club. In de 25-ste minuut nam Geel Wit de leiding. De aanval werd opgezet op de rechterkant en werd afgerond door Jurjen Metz.

Geel Wit kreeg meer opgelegde kansen, maar verzuimde die af te maken en hielp daarmee Zwaagwesteinde in de race. In de 38-ste minuut mochten de Readtsjes het eerste cadeautje uitpakken toen ze tot ieders verbazing een strafschop kregen. Peter Jan Schuts scoorde vanaf de stip.

Ook na de rust kreeg Geel Wit volop mogelijkheden, maar liet ze onbenut. Diep in de tweede helft kreeg Zwaagwesteinde zijn tweede presentje aangereikt. Scheidsrechter Nico Oud vlagde toen een speler van Zwaagwesteinde twee meter buitenspel stond. Van grote afstand oordeelde de arbiter dat er doorgespeeld mocht worden en zo kon uit een voorzet van Lieuwe de Roos Jan Eisma de 2-1 laten aantekenen. Een minuut later moest de thuisclub met tien man verder toen Henk van der Wal zijn tweede gele kaart ontving.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Martijn de Jong (Micha Metz), Kevin Kiewiet, Mark Molenaar, Kayan Kiewiet; Johan Kolk (Maurits Metz), Lars Brouwer, Jurjen Metz, Jan Ytsma (Christian Molenaar); Bente Bonthuis, Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar

⇒ lees hier meer over Ameland en de Sport

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *