Geel Wit verliest van Oerterp

Boeken bestellenURETERP – Geel Wit heeft zondag een kansloze 4-1 nederlaag geleden tegen Oerterp. Al na vijf minuten keken de Amelanders tegen een achterstand aan. Balverlies van Siard Bonthuis leidde de treffer van Kees-Jan Dijk in.

René Pot en Mark-Jan Haanstra lieten vervolgens de kansen onbenut om hun ploeg aan een riantere voorsprong te helpen. Dat gaf Geel Wit de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Bente Bonthuis, Lars Brouwer en Danny Metz, die tegen de paal schoot, lieten hun kansen onbenut.

De volgende aanval van Oerterp in de 25ste minuut was meteen weer raak. De behendige Rolf Dijk was de doelpuntenmaker. Meteen daarna kreeg Paul van der Wal namens Geel Wit een kans, maar de keeper redde,  en in de 36-ste minuut redde Bjorn Wijnberg van de lijn.

De start van de tweede helft was dramatisch voor Geel Wit. Na missers van Jelmer Hijlkema en Benjamin Faas hielp Frank Beijaard de thuisclub een handje. De gelegenheids-laatste man struikelde over de bal en daarvan profiteerde Benjamin Faas: 3-0.

Het was aan uitstekend keeperswerk van Pieter Oene Smit te danken dat Kees-Jan Dijk en Mark-Jan Haanstra daarna niet tot scoren kwamen, maar na een kwartier in de tweede helft was hij toch kansloos op een inzet van laatstgenoemde. De bal veranderde van richting in de stuit en maakte de goalie kansloos: 4-0.

Oerterp geloofde het daarna wel en in de slotfase waren er zowaar nog enige kansen voor Geel Wit. Een schot van Lars Brouwer werd een eenvoudige vangbal voor de uitstekende 18-jarige keeper Robert Visser en Danny Metz schoot naast. In blessuretijd viel dan toch de eretreffer voor Geel Wit. Een voorzet van Lars Brouwer werd bij de tweede paal ingekopt door Danny Metz: 4-1.

Trainer Kees Slotemaker was slecht te spreken over het presteren van zijn team: ,,Het was een dramatisch slechte wedstrijd, een totale offday.’’

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Ken Knoeff (Lukas Mollema, 54), Bjorn Wijnberg (Kayan Kiewiet, 74), Frank Beijaard, Theodoor Molenaar; Siard Bonthuis, Paul van der Wal, Jordi Metz, Bente Bonthuis (Brian Overmars, 55); Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Ameland nieuws

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *