Geel Wit verliest op Ameland

BUREN – Geel Wit heeft Tweede Paasdag terecht verloren van Oosterlittens. De bezoekers zegevierden met 1-3, een overwinning die pas in de slotminuten gestalte kreeg.

De eerste helft was voor Oosterlittens. In de zevende minuut kregen ze hun eerste beste kans toen Colin Ytsma de bal verspeelde aan Gerrit Stremler. Die passte op Jelle Jan Rodenhuis, maar hij schoot naast. Na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid voor Geel Wit, het schot van Danny Metz werd echter geblokt door de 47-jarige keeper Egbert Bootsma.

Oosterlittens bleef de gevaarlijke ploeg. Pieter Oene Smit pareerde schoten van Atze Achttien en Sjoerd Pieter Jouwsma, Gerrit Stremler kopte naast. De beste mogelijkheid van Geel Wit was een aanval die begon bij Jurjen Metz, en via Lars Brouwer bij Siard Bonthuis kwam, maar zijn inzet miste scherpte en kracht. Namens Oosterlittens schoot Atze Achttien naast en na 39 minuten mocht Geel Wit niet klagen toen scheidsrechter De Graaf uit Elsloo een overtreding constateerde die voorafging aan een doelpunt van Oosterlittens. Een minuut later konden de bezoekers alsnog juichen, toen uit een corner Jan Pieter Walda raak kopte.

Dat Oosterlittens voor rust de voorsprong niet uitbreidde was te danken aan Pieter Oene Smit, die Bennie van der Ven en Atze Achttien van scoren weerhield.

Na de rust was Geel Wit agressiever. De thuisclub kwam in de 54-ste minuut ietwat gelukkig op gelijke hoogte. Keeper Bootsma liet een vrije schop van Anton Kiewiet los en dat betekende 1-1.

Geel Wit viel aan en dat resulteerde in enkele schoten van Lars Molenaar en Anton Kiewiet. Aan de andere kant mocht de thuisclub van geluk spreken dat Atze Achttien voorlangs schoot en dat een treffer van hem wegens buitenspel werd afgekeurd. Danny Metz kreeg een kans namens Geel Wit, maar zijn schot werd geblokt.

De beslissing viel in de 88-ste minuut. Op het middenveld beging Paul van der Wal een overtreding. Bennie van der Ven bracht meteen Atze Achttien in stelling en voordat Geel Wit het besefte lag de bal in het net.

Diep in blessuretijd maakte invaller Edward Terra er 1-3 van.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kevin Kiewiet (Jan Jaap Blokker, 24), Anton Kiewiet (Maurits Metz, 77), Colin Ytsma, Lars Molenaar; Siard Bonthuis, Paul van der Wal, Jurjen Metz (Bjorn Wijnberg, 60); Bente Bonthuis, Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *