Geel Wit verliest

ZWAAGWESTEINDE – Zwaagwesteinde heeft zondag een eenvoudige zege behaald op Geel Wit. Het werd 3-1 voor de thuisclub.

De Readtsjes hadden in het begin van de eerste helft het meeste balbezit, waaruit ook de betere kansen voortvloeiden. Tjeerd van de Galiën en Dennis Oegema raakten de buitenkant paal. Toch had Geel Wit na een kwartier op voorsprong kunnen komen als een overtreding binnen het strafschopgebied was beloond met een strafschop. De scheidsrechter besliste anders en gaf de Amelander aanvaller Danny Metz geel.

De beste kans voor de rust voor Geel Wit was voor Lars Brouwer. Op aangeven van Jordi Metz schoot hij naast.

Bol.comNa elf minuten in de tweede helft was de wedstrijd al gespeeld. Eerst sloeg Pieter Oene Smit de bal in eigen doel en even later verspeelde Bjorn Wijnberg de bal aan Tjeerd van der Galiën, die maakte er 2-0 van. In de zeventigste minuut werd het 3-0 door Johannes van der Galiën, ook hij strafte slap verdedigen van Geel Wit af.

Jordi Metz scoorde de tegentreffer, maar haalde het einde van de wedstrijd niet toen hij voor een overtreding met rood zwaar werd bestraft.

Al met al had de overwinning voor Zwaagwesteinde nog wel hoger kunnen uitvallen.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *