Geel Wit speelt nacompetitie na verlies tegen MKV ‘29

LEEUWARDEN – Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: het zal zich het vege lijf in de derde klasse moeten zien te redden in de nacompetitie. Daarin speelt het eerst thuis tegen Dwingeloo of Oranje Zwart. Bij winst volgt een finale op neutraal terrein.

Zover is het nog niet want de laatste poging om zich rechtstreeks te handhaven faalde jammerlijk. MKV '29, al gedegradeerd met vier schamele puntjes behaald uit gelijke spelen, bezorgde Geel Wit een fikse mentale knauw door met 4-3 te winnen. "Een deceptie", oordeelde een teleurgestelde trainer Jan Stuiver, die zag dat zijn ploeg geen grip kreeg op de lange ballen van MKV en veel te veel foute passes afleverde. "MKV was niet best, maar wij nog minder."

Het begon goed voor Geel Wit. Al na een paar minuten werd een voorzet van Tim Barf in eigen doel gewerkt. Maar MKV wist ook te scoren in het goede doel. Binnen een kwartier waren de rollen omgedraaid door twee Leeuwarder treffers, waarvan de eerste uit een vrije trap. Met een rake kopbal bracht Sander Graafsma de teams weer op gelijke hoogte. Geel Wit leek weer op voorsprong te komen toen Robin Metz de bal in het doel werkte. Scheidsrechter Koops wees naar de middenstip, maar keurde de treffer toch af op advies van de grensrechter.

Vlak voor de rust maakte MKV wel een geldig doelpunt zodat niet Geel Wit maar MKV met een voorsprong de rust in ging.

Het begin van de tweede helft was goed van Geel Wit. Na zo'n tien minuten na de rust maakte Robin Metz op aangeven van Sander Graafsma 3-3. Daarna zakte het weer als een plumpudding inelkaar. De Leeuwarders toonden zich daadkrachtiger en produceerden halverwege de tweede helft de winnende treffer door een strafschop te benutten.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *