Geel Wit speelt gelijk tegen Nicator

BUREN – Vier doelpunten maken en toch met 2-2 gelijk spelen. Het overkwam Geel Wit in de wedstrijd tegen rode-lantaarndrager Nicator. Pas in de vijfde minuut van de blessuretijd werd de puntendeling over de streep getrokken. Al vanaf de zesde minuut liep de thuisclub achter de feiten aan. Johan Kolk wipte de bal over eigen doelman Pieter Oene Smit heen, waardoor het 0-1 werd.

Geel Wit ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam binnen het kwartier. Eerst was er de pass van Djerry Spoelstra op Christian Smid, wiens inzet door keeper Sander Kreeft met de voet werd gekeerd. Een minuut later moest de doelman toch het hoofd buigen toen Bente Bonthuis op aangeven van Christian Molenaar de 1-1- kon scoren.

Er waren kansen over en weer. Halverwege de eerste helft had Geel Wit geluk toen Idris Zebari de paal trof. Even later mocht Nicator van geluk spreken dat een handsbal niet met een penalty werd bestraft.

De laatste kans voor de rust was voor Christian Smid, die op aangeven van Djerry Spoelstra over schoot.

De eerste mogelijkheid na de rust was na 53 minuten spelen. Jurjen Metz zag zijn schot gekeerd door de doelman en in de rebound schoot Pieter Kiewiet ruimschoots naast. Een schot van Bente Bonthuis werd door een verdediger gemist maar nog net voor de doellijn gekeerd en een schot van Jurjen Metz werd gestopt door de doelman.

In de 69-ste minuut kwam Nicator andermaal op voorsprong door een eigen doelpunt van Geel Wit. Kevin Kiewiet lepelde de bal over de naast hem staande doelman Pieter Oene Smit: 1-2.

Vijf minuten later had de verdediger zijn fout goed kunnen maken, maar zijn kopbal uit de vrije schop van Bente Bonthuis werd door de doelman gepakt.

Diep in blessuretijd viel dan alsnog de gelijkmaker in deze barslechte wedstrijd. Bente Bonthuis vond met zijn vrije schop het hoofd van broer Siard die onberispelijk raak kopte. De op de grond liggende Kevin Kiewiet werd daarna geschopt door Thiago Moreiro da Silva, die met zijn tweede gele kaart kon vertrekken. Het was sowieso een tumultueuze slotfase met veel gele kaarten: twee voor Geel Wit en vijf voor Nicator.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet, Theodoor Molenaar; Christian Smid (Jan Ytsma, 74’), Kayan Kiewiet Siard Bonthuis, 74’), Christian Molenaar, Djerry Spoelstra (Marwin Kooiker, 83’)’; Bente Bonthuis, Jurjen Metz.

Door: Koos Molenaar