Geel Wit opgelucht na klinkende zege op Bakkeveen

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Bakkeveen stond Geel Wit op een zesde plaats met uitzicht op nacompetitie, maar ook op extra wedstrijden in de strijd tegen degradatie. Trainer Jan Stuiver wees zijn ploeg op dat gevaar. Zijn manschappen hebben die waarschuwing ter harte genomen en dat leidde tot een klinkende 1-6-winst. Met deze eerste uitzege van dit seizoen lijkt het degradatiegevaar afgewend en wie weet rest er nog een mooi slot aan deze competitie voor Geel Wit.

De Amelanders toonden vanaf het begin dat zij de beteren waren in deze tweedstrijd. De aanvallers gingen alleen op de keeper af, schoten net naast of over maar waren in elk geval dreigend. Het overwicht betaalde zich binnen een half uur uit met drie doelpunten. De eerste was een hoekschop van Jordi Metz die ineens in de touwen vloog.

Zes minuten later stond  Jordi Metz aan de basis voor de 0-2, die door Pieter Kiewiet werd binnengewerkt. Met een prachtige pass van zijn rechtervoet, nota bene zijn ‘chocoladebeen’, stelde Jordi Metz Bente Bonthuis in staat de 0-3 te scoren. Tim Barf had last van zijn knie en liet zich in de rust vervangen door Luc Metz. Een wissel die bijzonder goed uitviel. De invaller kreeg het op zijn heupen en scoorde liefst drie maal, zijn eerste doelpunten dit seizoen in de hoofdmacht.

Enige smet op deze wedstrijd was het misverstand tussen Reinier Smit en Pieter Kiewiet die leidde tot de 1-5. Het kon niet verhinderen dat de Geel -Witters met een blij gemoed de traditioneel lange terugreis konden aanvaarden.

Verslag (C): Koos Molenaar