Geel Wit onderuit tegen Gruno

GRONINGEN – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Gruno met 4-1 verloren. Het was een duel met twee gezichten. In de eerste helft heersten de Amelanders, na de hervatting de Groningers.

Geel Wit kwam na 26 minuten op voorsprong. Jurjen Metz passte op Lars Molenaar, die zijn schot zag gekeerd door de doelman. In de rebound trof Christian Molenaar doel.

De veldbezetting was goed, Geel Wit gaf geen kans weg, toch kwam Gruno vlak voor de pauze op gelijke hoogte. Richard Zolfghari onderschepte een inspeelbal en scoorde de 1-1.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Tien minuten na de hervatting strafte Mitchell van Kalsbeek onoplettendheid aan Geel-Witzijde genadeloos af: 2-1. Meteen daarna had Geel Wit gelijk kunnen maken. Uit een voorzet van Bente Bonthuis schoot broer Siard op de paal.

Geel Wit ging achterin één-op-één spelen. In de slotfase scoorden Robert Oosterhof en Jamal Schripsema voor de thuisclub, waardoor er een enigszins geflatteerde 4-1 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra; Jan Ytsma, Christian Molenaar, Siard Bonthuis (Julian de Jong, 70’); Bente Bonthuis, Lars Molenaar, Jurjen Metz (Christian Smid, 46’).

Door: Koos Molenaar