Geel Wit met anderhalf been in de volgende bekerronde

BOLSWARD – Geel Wit staat met anderhalf been in de volgende bekerronde na de overwinning op Blauw Rood '20. De Bolswarder vijfdeklasser werd met liefst 0-9 overrompeld. Volgende week is een gelijkspel tegen Black Boys uit Sneek voldoende om verder te gaan in het bekertoernooi.

Het was dus een eenvoudige middag voor Geel Wit op het Bolwerk. Sander Graafsma en Cor de Boer zetten de Amelanders al gauw op een 0-2-voorsprong. Een eigen doelpunt betekende 0-3. Met twee treffers van Bente Bonthuis werd de ruststand van 0-5 bereikt.

Ook na de hervatting gingen de bezoekers vrolijk door met scoren. Sander Graafsma, Bente Bonthuis, Ross Baars (met zijn eerste in de hoofdmacht) en Cor de Boer bepaalden de eindstand op 0-9.

In het laatste kwartier maakten drie jeugdspelers hun debuut in het eerste: Sander Hoomoedt, Rick Oud en Yannick Kiewied.

Hoewel trainer Jan Stuiver erkende dat niemand wat aan dit soort wedstrijden heeft, was hij blij met het vertoonde spel van zijn team. In de voorbereiding werd verloren van teams die hoger spelen en werden kansen gemist. "Wij wilden nu vertrouwen tanken en dat is gelukt."

Tekst (C): Koos Molenaar 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 773

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *