Geel Wit laat koploper Warga kansloos

Geel Wit heeft de spanning in de vierde klasse B teruggebracht door koploper Warga een 1-3-nederlaag toe te brengen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is Geel Wit Warga en Blauwhuis tot op een paar punten genaderd en gaan de Amelanders aan de leiding in de periodestand. De nacompetitie is dus binnen bereik en zelfs het kampioenschap is nog niet helemaal uit zicht.

Geel Wit was de gehele wedstrijd oppermachtig. Warga nam een afwachtende houding in en kwam voor de rust niet tot noemenswaardige kansen, of het moet de bal zijn die Julian de Jong van de lijn haalde.

Geel Wit daarentegen kreeg een stuk of vier vrije trappen te nemen op kansrijke posities, een afstandsschot van Cor de Boer werd door de keeper gestopt en een kopbal van Sander Graafsma ging naast. Geel Wit was sterker, maar kon het overwicht op het lange gras niet in doelpunten uitdrukken.

In de 54-ste minuut was Geel Wit dicht bij de openingsgoal, maar Bente Bonthuis trof met zijn vrije trap de lat.

Waar Geel Wit het naliet om te scoren, troffen de gastheren in de 77-ste minuut wel doel. Een kopbal van Jurre van der Meulen ging via de binnenkant paal binnen. Geel Wit had het antwoord in de volgende minuut klaar, want ook Jordi Metz schoot de bal via de staander binnen.

Geel Wit zette door en kreeg de beloning in de vorm van een doelpunt van Bente Bonthuis. Nu ging zijn vrije trap er wel in een keer in. Daarmee was de koek nog niet op, want vlak voor tijd werd Christian Smid binnen de zestien gevloerd. Bente zette zich andermaal achter de bal en ook van elf meter faalde hij niet: 1-3.

De 66-jarige scheidsrechter Oord liet lang naspelen en Geel Wit mag het zichzelf verwijten dat het deze tijd niet heeft benut om de score op te voeren, want het doelsaldo kan straks wel eens de doorslag gaan geven.

Verslag (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 719

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *