Geel Wit krijgt met remise tegen Blauwhuis te weinig

BUREN – Geel Wit heeft aan de wedstrijd tegen nummer twee Blauwhuis een punt overgehouden. Het werd 2-2 en met die puntendeling mocht Blauwhuis uiteindelijk het gelukkigst zijn.

Geel Wit kende een droomstart want na zo’n dertig seconden lag de bal al in het net; op het diagonale schot van Cor de Boer was keeper Jelke Bootsma kansloos.

Blauwhuis herstelde zich goed en kreeg vijf minuten later een goede kans, het schot miste echter doel. Ook Geel Wit kreeg kansen. Tweemaal zette Jordi Metz Cor de Boer in kansrijke positie, maar de spits schoot eerst tegen de keeper en daarna over. Het overwicht van Blauwhuis werd beloond in de 41-ste minuut, toen Hidzer Bogaard geknoei in de verdediging afstrafte: 1-1. Bente Bonthuis had zijn team weer aan een voorsprong kunnen helpen, hij schoot echter over.

Meteen na de rust kwam Blauwhuis op voorsprong. De razendsnelle Arjen de Jong was zijn tegenstanders te snel af en schoot raak: 1-2. Nu was het aan Geel Wit om een achterstand weg te werken en het lukte ook de Amelanders. In de 65-ste minuut bereikte Jordi Metz met een steekpass Bente Bonthuis en hij schoot diagonaal binnen: 2-2.

Geel Wit domineerde in de slotfase. Sander Graafsma kreeg een geweldige kans op 3-2, hij miste jammerlijk. Vlak voor tijd zeilde een vrije trap van Jordi Metz over het doel en zo bleef het bij 2-2.

Verslag (C): Koos Molenaar