Geel Wit komt tekort tegen DTD

BUREN – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen DTD met 3-2 verloren. De basis voor de nederlaag werd gelegd in een slechte eerste helft. Daarna ging het beter, maar door een scheidsrechterlijke dwaling kon Geel Wit naar de overwinning fluiten.

,,De eerste helft leden we onnodig balverlies, de passing was slecht en er was te weinig beweging waardoor de spitsen niet werden bereikt’’, concludeerde trainer Kees Slotemaker.

In de 38-ste minuut werd het 1-0 toen een schot van Hendrik-Harm Kingma via de rug van Frank Beijaard in het doel caramboleerde.

Geel Wit speelde voor de rust met de drie spitsen bijelkaar waardoor ruimte aan de zijkanten ontstond. Omdat de opbouw van achteruit niet goed verliep werd na de hervatting van dit systeem afgestapt. In de derde minuut verscheen Bente Bonthuis voor de keeper, maar die redde uitstekend.

Drie minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in toen arbiter W.L. Stoetman het vlagsignaal van zijn assistent Marchel Kolk volkomen negeerde. Thys de Jong mocht in duidelijke buitenspelpositie doorgaan en 2-0 scoren. In de 56-ste minuut maakte diezelfde speler er 3-0 van.

Geel Wit verkleinde de achterstand in de 70-ste minuut. Jurjen Metz tikte uit een vrije trap de bal naar Bente Bonthuis en diens schot ging onder doelman Maikel Hottinga door: 3-1.

Geel Wit zette druk, Mark Molenaar ging mee naar voren en dat resulteerde vijf minuten voor het einde in de 3-2 van Lars Brouwer. Daarna volgden nog enkele hectische minuten maar in de score veranderde niets meer.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk (Roland Kooiker), Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Lukas Mollema; Christian Molenaar (Jan Ytsma), Frank Beijaard, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar

 lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *