Geel Wit knokt zich naar gelijkspel

Stem op BenteBUREN – Geel Wit heeft een verdiend gelijk spel behaald tegen Emmeloord. In de blessuretijd kwamen de eilanders naast de polderbewoners: 2-2.

Emmeloord vond al na twee minuten het net, maar de treffer van Harm van Wieren werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later kwam hij net iets tekort op een voorzet van Dennis Lanters. De eerste kans voor de thuisclub kwam na dertien minuten. Uit een combinatie met Frank Beijaard kreeg Jordi Metz de bal terug, maar Jordy Fiere voorkwam een treffer ten koste van een hoekschop.

Na 23 minuten werd het 0-1. Harm van Wieren ging op links door, zette voor op Denny van der Zee die eenvoudig kon intikken. Diezelfde Van der Zee had even later de 0-2 op de schoen, maar schoot naast.

Geel Wit deed wel degelijk iets terug. Een scrimmage voor het doel van Emmeloord leverde niets op, en op aangeven van Jordi Metz schoot Lars Brouwer net over.

Aan de andere kant bracht Pieter Oene Smit redding op een schot van Martin Holtmaat en ging een vrije schop van Gökhan Pala naast.

In de tweede helft verwerkte doelman Stefan van der Werff van Emmeloord een schot van Jordi Metz tot corner, en redde zijn collega Pieter Oene Smit op een inzet van Dennis Lanters.

In de 55-ste minuut werd het 0-2. Een mislukte kopbal van Maurits Metz kwam bij Harm van Wieren, die liep Jan Jaap Blokker er uit en scoorde beheerst.

Invaller Ronald Kleiker had de strijd kunnen beslissen, maar schoot naast. In de tegenaanval werd Siard Bonthuis door de keeper ruim buiten het strafschopgebied onderuit gelopen. Deze actie bleef onbestraft. Even later had de net ingevallen Kevin Kiewiet de kans Geel Wit terug in de wedstrijd te brengen, maar hij schoot over.

Toch kwam Geel Wit op 1-2. Jordi Metz bereikte met een prachtige pass Jurjen Metz. Hij werd in de zestien aangeraakt door Arjan van Ham. Scheidsrechter Martin Frankena wees naar de stip en vanaf dat punt scoorde Anton Kiewiet.

Harm van Wieren en Ronald Kleiker lieten kansen namens de gasten onbenut. In de 78-ste minuut schoot Gökhan Pala een vrije schop via Pieter Oene Smit en de lat over.

In blessuretijd gooide Anton Kiewiet de bal in het doelgebied. Paul van der Wal promoveerde de voorzet koppend tot een doelpunt.

De tomeloze inzet van Geel Wit werd bijna beloond met een winnende treffer. Het schot van Jurjen Metz werd door Stefan van der Werff tot hoekschop verwerkt, maar de corner van Frank Beijaard werd door Anton Kiewiet over gekopt.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Bjorn Wijnberg, 55), Anton Kiewiet, Jan Jaap Blokker (Danny Metz, 86), Lars Molenaar; Siard Bonthuis (Kevin Kiewiet, 69), Paul van der Wal, Frank Beijaard, Jordi Metz, Jurjen Metz; Lars Brouwer.

Door: Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *