Geel Wit kijkt omhoog na winst op Zevenhuizen

BUREN – Geel Wit heeft het cruciale duel tegen Zevenhuizen overtuigend met 3-0 gewonnen en kan nu weer omhoog kijken. Voorafgaand aan dit duel verkeerden beide teams in de middenmoot en lagen zowel de nacompetitie om promotie als die om degradatie in het vooruitzicht.

Voor Geel Wit is de dreiging van een tweede achtereenvolgende degradatie door deze winst afgewend. Sterker, de Amelanders staan tweede in de tweede periode en vierde op de reguliere ranglijst en hebben alle kans op een extraatje voor een plek in de derde klasse.

De start tegen Zevenhuizen was overweldigend. Met de wind in de rug waren er al gauw kansjes voor Jordi Metz en Theo Molenaar. Ross Baars stoomde herhaaldelijk van achteruit op en had daarmee na elf minuten bijna succes, maar zijn schot belandde op de paal.

Na het duidelijk overwicht voor Geel Wit ging de strijd gelijk op, toch kwam Geel Wit in die fase op voorsprong. Na een half uur werd Bente Bonthuis onderuit gehaald, Jordi Metz belastte zich met de vrije schop die hij fraai in de verste hoek krulde.

Zevenhuizen kwam er de eerste helft helemaal niet aan te pas, hoe anders was dat in het begin van de tweede helft, toen de bezoekers de wind mee hadden. Doelman Reinier Smit en Pieter Kiewiet moesten meteen ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen. Het tweede doelpunt van Geel Wit kwam dan ook op het goede moment.

In de 52-ste minuut kwam de bal op de rechtervleugel bij Cor de Boer. De aanvaller omspeelde de ver uitgekomen keeper en kon de bal vervolgens in het lege doel schuiven: 2-0. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De kopjes gingen hangen bij de bezoekers; ze geloofden er niet meer in en zonder zich bovenmatig in te spannen kon Geel Wit er zelfs 3-0 van maken. Dat gebeurde tien minuten voor tijd, Tim Barf kreeg de bal voor de voeten en scoorde beheerst.

Zevenhuizen werd nog een keer gevaarlijk met een vrije schop waar Reinier Smit enige moeite had. De laatste kansen waren voor Geel Wit in de extra tijd. Tim Barf en Cor de Boer slaagden er in een scrimmage niet in de bal over de lijn te werken en uit een voorzet van Pieter Kiewiet kopte Jordi Metz over.

Tekst en foto (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 708

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *