Geel Wit JO8-1 kampioen

BUREN – Geel Wit JO8-1 is kampioen geworden door de uitwedstrijd tegen FC Birdaard met 4-7 te winnen. Halverwege stonden de Amelanders met 4-1 achter! Onze JO8 heeft alle wedstrijden gewonnen en ofschoon er in deze leeftijdsklasse geen stand wordt bijgehouden is het overduidelijk dat Geel Wit kampioen is geworden.

Beel Wit – Bolsward

Geel Wit heeft de competitie afgesloten met een gelijkspel tegen SC Bolsward. Op eigen veld eindigde de laatste wedstrijd in 2-2.

In de toegevoegde tijd sleepte Bolsward een gelijkspel uit het vuur. Met dank aan scheidsrechter F. Hooge, die een aangeschoten handsbal van Kayan Kiewiet bestrafte met een penalty, die Bolsward dankbaar benutte.

Ook de eerste treffer van bezoekers werd vanaf elf meter gemaakt. Paul Huisman kreeg in de 21-ste minuut aanvankelijk vrije doorgang, maar werd door Johan Kolk gestuit ten koste van een strafschop, die door Lorenzo Lemmers werd verzilverd.

Tot dat moment dicteerde Geel Wit de wedstrijd. Echte kansen werden echter niet gecreëerd. De beste mogelijkheid was een schot van Theodoor Molenaar in de tweede minuut, die tot corner werd verwerkt.

Na de treffer van Bolsward was Geel Wit de kluts kwijt. Dat duurde tot de 38-ste minuut, toen Geel Wit de gelijkmaker maakte. Eem voorzet van Kevin Kiewiet werd door SIard Bonthuis in de verste hoek geknikt: 1-1.

In blessuretijd was Bolsward bijna bij een hernieuwde voorsprong,. Maar de vrije schop van Ruben Jellesma werd door Johan Kolk over het eigen doel gewerkt.

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft kwam Geel Wit op voorsprong. De net ingevallen Danny Metz kopte de bal terug op Bente Bonthuis die met het hoofd scoorde: 2-1.

Meteen daarna twee grote kansen voor Bolsward. In beide gevallen was keeper Pieter Smit de reddende engel voor Geel Wit.

De mooiste aanval van Geel Wit was waarschijnlijk die in de zeventigste minuut tussen Djerry Spoelstra en Bente Bonthuis. Het schot van Djerry stuitte af op de vuisten van keeper Tolga Demirci.

In de 84-ste minuut had Geel Wit de strijd kunnen beslissen, maar uit een vrije schop van Bente Bonthuis schoot Pieter Kiewiet finaal naast. Op aangeven van Christian Molenaar kopte Danny Metz vlak voor tijd net naast.

In extra tijd ging het dus alsnog mis voor Geel Wit. Een handsbal van Kayan Kiewiet berd bestraft met een strafschop, die werd benut door Lorenzo Lammers. De strafschop werd enorm aangevochten door Geel Wit, wat Johan Kolk zijn tweede en dus een rode kaart opleverde.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Dkjerry Spoelstra, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet (Dennis Akkerman, 56’), Johan Kolk; Christian Molenaar, Christian Smid, Theodoor Molenaar (Kayan Kiewiet (46’); Bente Bonthuis, Siard Bonthuis, Jurjen Metz (Danny Metz, 60’).