Geel Wit in extra tijd naast SC Franeker

FRANEKER – Door een doelpunt in blessuretijd heeft Geel Wit een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen SC Franeker: 1-1.

Beide ploegen speelden een matige partij, en dat wat voor een belangrijk deel te wijten aan de slechte kwaliteit van het veld. De eerste kansjes waren voor de thuisclub. De gebroeders Metz, Danny en Jordi, schoten echter over. Na acht minuten was Willem van Duyn dicht bij een doelpunt aan de andere kant, maar de bal werd voor de lijn gekeerd. Ploeggenoot Bas van der Zee kreeg geel voor het neerhalen van Christian Molenaar. Namens Franeker mikten vervolgens Cor Boonstra en Ymke Brijker te hoog en ook een schot van Jordi Metz ging over.

Na 38 minuten nam Franeker de leiding. Uit een corner van Edwin Hiemstra kopte Ymke Brijker bij de tweede paal raak: 0-1.

Daarna kreeg Luc Metz namens Geel Wit nog een goede kans, maar hij schoot de bal in de handen van doelman Jesse Hogendorp. In blessuretijd schoot Sander Hoekstra van Franeker over.

Na de hervatting groeide bij Geel Wit het besef dat er meer uit deze wedstrijd te halen viel. Danny Metz kreeg een goede kans en Christian Molenaar schoot naast. Een inzet van Danny Metz werd door de Franeker keeper met een geweldige reflex gekeerd en een schot van Bente Bonthuis belandde op de vuisten van de doelman. In de tachtigste minuut kopte Jordi Metz de bal op de lat. Meteen daarna liet Marco de Groot aan de andere kant onbenut. Kayan Kiewiet kreeg geel voor een overtreding op Cor Boonstra.

Het harde werken van Geel Wit werd in blessuretijd beloond. De toegevoegde tijd duurde liefst acht minuten, mede doordat de laatste wissel van Geel Wit nogal wat tijd in beslag nam. Scheidsrechter Koper was namelijk van mening dat Sander Hekkelman de vierde invaller aan Amelander zijde was, maar de leidsman vergiste zich. Sander mocht toch invallen en kreeg al gauw een dot van een kans, maar doelman Hogendorp tikte zijn inzet net over de lat. In de 93-ste minuut was het dan toch raak. Bente Bonthuis passeerde zijn tegenstander en haalde doeltreffend uit: 1-1.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Jurjen Metz, Kayan Kiewiet, Pieter Kiewiet, Lars Molenaar; Christian Molenaar (Sander Hekkelman, 89), Jordi Metz, Christian Smid (Tharan Apputhurai, 60); Bente Bonthuis, Danny Metz, Luc Metz (Theodoor Molenaar, 82).