Geel Wit in een paar minuten opgerold

BUREN – In twee keer vijf minuten tijd heeft Geel Wit de wedstrijd tegen VC Trynwâlden uit handen gegeven. Na 50 minuten stond het 0-5 en daarna geloofden de bezoekers het wel.

Na een kwartier stonden ze al met 0-2 voor. In de twaalfde minuut bereikte Egbert Hulzinga met een fraaie steekbal Roland Schweigman en hij wist wel raad met deze kans. Drie minuten later was de voorsprong al verdubbeld. Eerst zag Hulzinga zijn inzet gekeerd door keer Matthijs Rijpstra, maar uiteindelijk kwam de bal bij Donny van Dijk die de 0-2 kon laten aantekenen.

De scherpte die Trynwâlden wel toonde bij de afronding ontbrak aan de andere kant. Er waren dotten van kansen voor Jorik Beekema, Siard Bonthuis en Bente Bonthuis, maar alle drie vonden keeper Sybren Dijkstra op hun weg.

Vlak voor de rust kreeg Schweigman tot twee keer toe de kans de stand op 0-3 te brengen. Eerst redde Rijpstra en daarna Johan Kolk.

Twee minuten na de rust pikte de aanvaller alsnog zijn tweede doelpunt mee. Weer was Hulzinga de aangever: 0-3. De klap was nog niet verwerkt of de bal lag alweer in het net. Van Dijk was de doelpuntenmaker. En weer een paar minuten later zorgde Ruurd Algra voor de 0-5.

Geel Wit slaagde er nauwelijks in daar iets tegenover te stellen. De beste kans was nog voor Bente Bonthuis, zijn schot ging voorlangs.

Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man vanwege blessuregevallen nadat al drie keer gewisseld was. Opmerkelijk was het uitvallen van Stefan Tabak nadat hij Jorik Beekema tegen het hoofd schopte. Hij kwam verkeerd neer, en in plaats van een strafschop hervatte arbiter Koning de wedstrijd met een scheidsrechtersbal.

Opstelling Geel Wit: Matthijs Rijpstra; Djerry Spoelstra (Pieter Kiewiet 35’), Johan Kolk, Lukas Mollema, Kayan Kiewiet; Dennis Molenaar, Sander Graafsma (Kevin Kiewiet 54’), Jurjen Metz, Siard Bonthuis (Jaap Wouters 62’); Bente Bonthuis, Jorik Beekema.

Door: Koos Molenaar