Geel Wit in doelpuntrijk treffen onderuit

GRONINGEN – Nog één wedstrijd en dan zit het seizoen er voor Geel Wit op. Een seizoen waarin trainer Frans à Nijeholt een beroep moest doen op liefst 39 man. Afgelopen zondag tegen Groninger Boys was hij door werk, blessures en andere verplichtingen genoodzaakt liefst drie spelers te laten debuteren: Theo Beekema en de B-junioren Kevin Metz en Jim Molenaar.

Ondanks de grote onervarenheid begon Geel Wit goed. Halverwege leidden de Amelanders zelfs met 2-3, uiteindelijk trokken de Groningers met 7-4 aan het langste eind.

De eerste kans voor Geel Wit was meteen raak. Uit een voorzet van Bente Bonthuis scoorde Jurjen Metz in de elfde minuut.

Even later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Danny Metz passte op Dennis Molenaar, die ging de combinatie aan met Bente Bonthuis en scoorde 0-2.

De aansluiting kwam gauw daarna. Een handsbal van Johan Kolk werd bestraft met een vrije schop en Freddy ‘frikandel’ de Grooth wist daar wel raad mee: 1-2.

Toch kwam Geel Wit op een marge van twee toen Danny Metz fraai raak schoot. In de veertigste minuut verkleinde de thuisclub de achterstand nadat Ruben Bermudez alert reageerde na een ingooi.

Diezelfde Bermudez bracht na rust de teams op gelijke hoogte. Groninger Boys is levensgevaarlijk bij spelhervattingen en bewees dat ook bij dit doelpunt. Uit een ingooi kopte De Grooth door naar Bermudez voor zijn tweede.

De overige doelpunten maakte De Grooth zelf, al had hij bij de eerstvolgende de hulp van Mark Molenaar. De Groninger gaf Mark een duwtje waardoor die in eigen doel kopte: 4-3.

Op de stand van 5-3 zorgde Bente Bonthuis voor een aansluitingstreffer, maar Freddy de Grooth zorgde er uiteindelijk voor dat zijn ploeg met liefst 7-4 zegevierde. Kansjes waren er nog wel voor Geel Wit, maar Jan Ytsma (kruising), Bente Bonthuis en Jim Molenaar lieten die onbenut.

Uiteindelijk kon à Nijeholt tevreden zijn over zijn team: “Mijn complimenten, iedereen heeft goed zijn best gedaan.”

Opstelling: Kevin Metz; Richard Kienstra, Johan Kolk, Mark Molenaar, Pieter Kiewiet; Dennis Molenaar, Jan Ytsma, Jurjen Metz (Tim Ytsma); Bente Bonthuis, Danny Metz (Theo Beekema), Jorik Beekema (Jim Molenaar).

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *