Geel Wit houdt punt over aan duel met Leovardia

LEEUWARDEN – Door een doelpunt in de laatste minuut heeft Geel Wit een punt overgehouden aan het uitduel tegen Leovardia, uitslag 2-2.

Daar zag het lange tijd niet naar uit. Trainer Cees Slotemaker moest zijn team omgooien omdat hij om disciplinaire redenen Kevin en Kayan Kiewiet en Jurjen Metz naar de bank had verwezen. Daardoor moesten de niet geheel fitte Lars, Mark en Christian Molenaar in de basis beginnen.

Het begin was overduidelijk voor de thuisploeg. Geel Wit was niet scherp genoeg en verloor teveel duels. Dat resulteerde in de twintigste minuut in de openingstreffer van Stefano Mazengo Loro.

Vijf minuten voor de rust ging het er nog slechter voor Geel Wit uitzien toen een vrije schop van Niels Hartman, een Leeuwarder met Amelander bloed, erin ging. Bovendien moest de geblesseerd geraakte Bjorn Wijnberg worden gewisseld voor Kevin Kiewiet.

Het herstel na de rust van Geel Wit was goed. Al na drie minuten scoorde Bente Bonthuis met een prachtig doelpunt. Geel Wit was het eerste kwartier de betere ploeg, maar dat overwicht ebde weer weg. Toch konden de Amelanders met een punt huiswaarts keren omdat Sander Hekkelman in de slotminuut doel trof. "Uiteindelijk toch een goed resultaat omdat we erin bleven geloven", prees Slotemaker zijn team.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg (Kevin Kiewiet, 37), Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Pieter Kiewiet, Lars Molenaar  (Kayan Kiewiet, 75), Micha Metz, Christian Molenaar (Jurjen Metz, 58); Bente Bonthuis, Snder Hekkelman.

Uitslag

zondag 31 januari

Leovardia 1-Geel Wit 1   2-2

 

Programma 

zaterdag 6 februari

Geel Wit B1-Leovardia B3  15.00

Bergum BCV Comb. C2-Geel Wit C1  10.30

zondag 7 februari

Geel Wit 3-Bakkeveen 2  11.00

Geel Wit 4-FC Harlingen 7   11.00

⇒ lees hier meer over Voetballen op Ameland


Twitter Ameland_Actueel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *