Geel Wit heeft geen kind aan De Wilper Boys

BUREN – Geel Wit heeft een eenvoudige zege behaald op De Wilper Boys. Het werd liefst 6-0 op een sneeuwvrij hoofdveld. Daar zag het even niet naar uit, want het begon vrijdagavond te sneeuwen waardoor de training die avond niet door kon gaan. Voor trainer Jan Stuiver zat er niets anders op dan met de selectie de kantine in te duiken. Daarvoor had hij alle reden want hij was daags ervoor jarig en had zijn contract met een jaar verlengd.

Zaterdag konden alleen de middagwedstrijden doorgaan en hielp Stuiver een handje door de laatste sneeuw van het hoofdveld te ruimen. De volgende ochtend lag er weer een laagje, desondanks kon ’s middags op het hoofdveld afgetrapt worden.

Ondanks het gebrek aan voorbereiding ging Geel Wit voortvarend van start. Al na zes minuten kon het eerste doelpunt worden genoteerd. Micha Metz pikte de bal op, kapte en schoot raak. Zeven minuten later maakte Bente Bonthuis het tweede doelpunt. Op aangeven van Christian Molenaar lobde hij de bal van zo’n twintig meter over de doelman.

Enkel minuten later was het alweer raak. Na een scrimmage pikte Christian Molenaar de bal op en liep het leer als het ware het doel in: 3-0.

Daarmee was de koek in de eerste helft nog niet op, want zeven minuten voor de rust maakte Cor de Boer er 4-0 van. Na een voorzet van Bente Bonthuis schoof hij de bal in de verste hoek.

Daarmee was dezelfde stand bereikt als in de heenwedstrijd. Toen kwam De Wilper Boys terug tot 4-3 en werd het uiteindelijk 6-3. Ook nu trof Geel Wit zes keer doel, maar kwam De Wilper Boys er helemaal niet aan te pas. Bij het enige kansje dat ze kregen zette Sander Graafsma de voet ervoor.

Micha Metz scoorde al gauw in de tweede helft de 5-0 en na 77 minuten zorgde Bente Bonthuis voor de 6-0. De score had nog hoger kunnen oplopen als in de eerste helft niet een doelpunt van Maikel Moll wegens buitenspel was afgekeurd en in de slotfase Sander Graafsma iets lager had gekopt, nu raakte hij de lat.