Geel Wit handhaaft zich, nacompetitie voor Zwaagwesteinde

BUREN – Geel Wit heeft zich gehandhaafd in de derde klasse door Zwaagwesteinde in een rechtstreeks duel terug te wijzen: 1-0. Door deze nederlaag zijn de Readtsjes veroordeeld tot het spelen van nacompetitiewedstrijden tegen de winnaar van Gorredijk-SC Bolsward.

Het begin van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. De eerste kans was voor Zwaagwesteinde, maar Jan Eisma kon niet profiteren van een fout van Bjorn Wijnberg. Geel Wit kwam niet verder dan een schotje van Kayan Kiewiet en een vrije schop van Pieter Kiewiet die in de handen van keeper Klaas Atema verdween. Diezelfde doelman stompte na een half uur spelen de bal tot corner en voorkwam daarmee dat Mark Molenaar kon inkoppen. Het bleek uitstel van executie want de hoekschop van Micha Metz werd door Christian Molenaar ingekopt, de keeper pareerde diens inzet maar was kansloos op de rebound van Mark Molenaar.

Daarna kroop Zwaagwesteinde uit zijn schulp. Tjitze van der Land produceerde een afzwaaier, Jan Eisma schoot voorlangs en een schot van Johannes van der Galiën belandde in de handen van Pieter Oene Smit. Namens Geel Wit schoot Jurjen Metz over.

Na de pauze voerde Zwaagwesteinde de druk op. Het meeste gevaar kwam uit de vrije schoppen van Gosse Hellinga en Anne Olivier. Maar ook Geel Wit kreeg kansen. Kayan Kiewiet weigerde de trekker over te halen na een fraaie solo en een vrije schop van Bente Bonthuis ging net naast.

Met deze overwinning eindigt Geel Wit op de zesde plaats, daar waar voor aanvang van het duel de nacompetitie nog dreigde.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *