Geel Wit gelijk tegen Nieuweschoot

BUREN – Geel Wit heeft zondag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Nieuweschoot. Het was het eerste duel in het bekertoernooi. De Amelanders werkten een 0-2 achterstand weg.

De eerste kans voor Kayan Kiewiet, hij schoot naast. Daarna gebeurde er lange tijd voor beide doelen niet veel bijzonders, totdat Cor Wedman in de 33-ste minuut de score opende. Hij was op snelheid de Geel Wit-defensie de baas en liet met een schot Pieter Oene Smit kansloos. De keeper was even later attent toen Adis Huremovic voor hem opdook. Vervolgens waren er kansen voor de thuisclub. Eerst voorkwamen doelman Jentsje Dijkstra en de lat een treffer van Siard Bonthuis en nog geen minuut later was de doelwachter het eindstation na een combinatie tussen Bente en Siard Bonthuis. In de tegenstoot was het wel raak toen Huremovic langs de Geel Wit-defensie glipte: 0-2.

De laatste kansen voor rust waren voor Geel Wit. Eerst schoot Siard Bonthuis over op aangeven van Kayan Kiewiet. In de slotminuut bereikte Theodoor Molenaar met een lange bal Lars Brouwer. De middenvelder schoot tegen de hand van een speler van Nieuweschoot en dat leverde een strafschop op, die door Brouwer raak werd geschoten: 1-2.

Vlak na de pauze claimde Geel Wit andermaal een penalty wegens hands, maar scheidsrechter Kats gaf hem nu niet. De beste mogelijkheid voor Nieuweschoot in het tweede speldeel diende zich aan de in 52-ste minuut, maar keeper Smit voorkwam een treffer.

Geel Wit werd sterker en in de 59-ste minuut kreeg Sander Hekkelman de bal van Kevin Kiewiet. Zijn schot werd door de keeper tot hoekschop verwerkt.

Vijf minuten later kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord toen Siard Bonthuis een voorzet van broer Bente doeltreffend verlengde. Bente dook een minuut later zelf op voor de doelman, maar die was in dit duel de overwinnaar.

Vlak voor tijd was Geel Wit dicht bij de winst, maar Brian Overmars kon zijn hoofd niet tegen de voorzet van Kevin Kiewiet krijgen, zodat de bal nu net naast ging.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Kevin Kiewiet, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar (Glenn Kienstra, 46’); Martijn de Jong (Sander Hekkelman, 46’), Dennis Akkerman, Lars Brouwer, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet (Brian Overmars, 73’)

Door Koos Molenaar

>>> lees hier meer over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *