Geel Wit gelijk tegen FC Harlingen

BUREN – Geel Wit heeft aan het treffen met FC Harlingen een puntendeling overgehouden. Op een koud en nat Ameland werd afgesloten op 2-2.

De start was spectaculair. Al na twee minuten stond de 1-0 op het scorebord. Op aangeven van Micha Metz liet Lars Molenaar de 1-0 aantekenen. Tegen de wind in was de beginfase voor de thuisclub. Een schot van Sander Hekkelman ging over en inzetten van Lars Molenaar en Micha Metz werden ternauwernood door de Harlinger defensie onschadelijk gemaakt.

Maar ook Harlingen kreeg kansen. Zo werd de inzet van Sjouke Bootsma door doelman Pieter Oene Smit gekeerd. In de twintigste minuut schreeuwde Geel Wit om een strafschop toen Lars Molenaar naar de grond ging, maar scheidsrechter Hooijer oordeelde dat keeper Tetze Helvrich de bal speelde. Meteen daarna twee goede kansen aan de andere kant voor Kevin Jaarsma en dito reddingen van Smit.

In de 35-ste minuut blokkeerde Lee-Roy Purvis de mee opgekomen Johan Kolk en de arbiter bestrafte dat met een strafschop. Dit werd feilloos ingeschoten door Micha Metz. Geel Wit leek met een comfortabele 2-0 stand de rust in te gaan, maar in de laatste minuut stelde Fredrik Top Justin Attema in staat de bal in het doel te werken: 2-1.

Meteen na de hervatting ging een schot van Lars Molenaar net over en met een geweldige reflex tikte doelman Helvrich een vrije schop van Micha Metz over de lat. Een vrije schop van Bente Bonthuis ging net naast. In het eigen strafschopgebied hield Kevin Kiewiet het hoofd koel en voorkwam een tegentreffer. Nadat een scrimmage voor het doel van Harlingen voor de bezoekers goed afliep mochten de gaten in de 82-ste minuut van geluk spreken dat Kayan Kiewiet de voorzet van Bente Bonthuis over schoot. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Op aangeven van Fredrik Topfer maakte Kevin Jaarsma er 2-2 van. Ondanks een fraaie afstander en een scrimmage voor het doel van Harlingen kwam er geen verandering meer in de stand.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Lukas Mollema (Kayan Kiewiet, 71), Micha Metz, Keven Kiewiet, Christian Molenaar (Bente Bonthuis, 53); Lars Molenaar, Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar

Uitslagen 

Zaterdag 13 februari

Drogeham C1 -Geel Wit C1   2-2

Zondag 14 februari

Geel Wit 1-FC Harlingen 1  2-2

Black Boys 2-Geel Wit 2   1-1

Geel Wit 3-ONB 3  bezoekers niet opgekomen

Geel Wit 4-Friesland 5  bezoekers niet opgekomen

 

Programma

Zaterdag 20 februari

Geel Wit B1-Bergum BCV B2   15.00

Geel Wit C1 -VC Trynwâlden C1  15.00 

Zondag 21 februari 

SC Franeker 1-Geel Wit 1  14.00

Geel Wit 2-Irnsum 2  14.00

Bergum 3-Geel Wit 3  10.00

LSC 1890 6-Geel Wit 4  10.30

⇒ lees hier meer over Voetballen op Ameland


Twitter Ameland_Actueel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *