Geel Wit gelijk spel tegen Lemmer

BUREN – Geel Wit en Lemmer hebben de punten gedeeld in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Het werd 1-1 en die stand stond na 35 minuten al op het scorebord.

De gasten kwamen fanatiek uit de startblokken, maar nadat het stormpje was overgewaaid kwamen de kansen voor Geel Wit. Danny Metz passeerde een aantal tegenstanders, toch slaagde hij er niet in keeper Pier Sikma te passeren. Frank Beijaard zette Bente Bonthuis voor de doelman, die andermaal een sta-in-de-weg was. Lemmer toonde zich bekwaam in de tegenstoot, zo ook nu waarbij diezelfde Frank Beijaard alle zeilen moest bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Die kwam er na 25 minuten toch. Atte Otto Boek gaf een voorzet van rechts op Marcel Schutz, en beheerst zorgde hij voor de 0-1. Drie minuten laten was hetzelfde aanvalsduo van Lemmer weer bij een goede kans betrokken, Kevin Kiewiet bracht redding door de bal over het eigen doel te koppen.

Geel Wit was zeker niet de mindere en kreeg loon na werken in de 35-ste minuut. Lars Brouwer legde de bal klaar voor Paul van der Wal en met een fraaie boogbal verschalkte hij de goalie: 1-1. Twee minuten later weer een vloeiende combi natie tussen beide Amelanders, maar nu vond Van der Wal de doelman op zijn weg. De laatste kans in de eerste helft was voor Kayan Kiewiet, zijn schot ging net naast.

De tweede helft was minder vermakelijk, maar de werklust maakte het zeker de moeite waard om naar te kijken. Geel Wit hield het achterin goed dicht en was zelf een paar keer dicht bij een doelpunt. Met name Danny Metz kwam een aantal keren in kansrijke positie, maar wist geen raad met de hem geboden mogelijkheden. Hij schoot een keer net over en kwam een paar centimeter te kort om een voorzet van Lars Brouwer doeltreffend af te ronden. De laatste goede kans was voor Marcel Schutz, doch andermaal stond de Geel Wit-verdediging zijn mannetje.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Kayan Kiewiet, 44), Kevin Kiewiet, Frank Beijaard, Theodoor Molenaar; Bente Bonthuis, Jordi Metz, Paul van der Wal, Siard Bonthuis; Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *