Geel Wit-Friesland 3-3

BUREN – Geel Wit heeft met 3-3 gelijk gespeeld tegen Friesland.

De bezoekers hadden al vroeg in de wedstrijd een kans om de score te openen, maar Lars Molenaar redde met een omhaal. De eerste kans voor de thuisclub was voor Jordi Metz, hij schoot net naast. Aan de andere kant kreeg Martin Tromp een kans, maar Pieter Oene Smit redde goed. Na bijna 20 minuten spelen was hij echter kansloos op een prachtig schot van André de Vries.

In de slotfase van de eerste helft leek Lars Molenaar de gelijkmaker op de slof te hebben, maar keeper Tom van der Meer tikte de bal net over de lat. Vlak voor de rust kwam Geel Wit toch op gelijke hoogte. Lars Brouwer legde de bal breed op Jordi Metz, die de bal in de verste hoek schoof: 1-1.

De vreugde van Geel Wit was echter van korte duur, want in de tegenstoot kwam Friesland al weer op voorsprong. Een te zachte inzet van Lars Molenaar werd onderschept, Pieter Oene Smit stopte de inzet maar liet de bal los, waarna Martin Tromp scoorde.

Meteen in de tweede helft kreeg Jordi Metz een kans, maar hij schoot over.  Na ruim een kwartier kwam Friesland op 1-3 door Martin Tromp. Geel Wit liet de moed niet zakken. Een kopbal van Jordi Metz ging net naast, en enkele minuten later kwam de aansluiting door een treffer van Anton Kiewiet. Drie minuten later werd het zelfs gelijk. Anton Kiewiet schoot op de lat en de terugspringende bal werd door Bente Bonthuis ingeschoten: 3-3.

Geel Wit rook aan de overwinning, Danny Metz schoot naast. De laatste kans was voor Friesland, maar Pieter Oene Smit stopte de inzet van Wieger Sipma.

Trainer Francisco Metz van de thuisclub was tevreden met het uiteindelijke resultaat, maar had moeite met de manier waarop de drie tegentreffers werden weggegeven.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jan Jaap Blokker  (Bente Bonthuis 46), Bjorn Wijnberg, Colin Ytsma, Lars Molenaar;  Jurjen Metz, Jordi Metz, Paul van der Wal, Anton Kiewiet; Lars Brouwer , (Siard Bonthuis 85), Danny Metz.

Door: Koos Molenaar

>>> kijk voor meer foto's op de website van Jan van Os, te vinden via de gele banner met de naam Jan van Os: op de Links-pagina of onder dit bericht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *