Geel Wit en Annen trotseren Ciara

BUREN – Terwijl er in het hele land niet gevoetbald kon worden vanwege de storm Ciara werd er op Ameland wel gespeeld. Tegenstander Annen was al op Ameland en wilde graag in actie komen.

Na overleg werd bepaald dat de wedstrijd tussen de tweede elftallen kon doorgaan. Om 12.00 uur werd afgetrapt. Het waaide hard, maar dat doet wet eigenlijk altijd op Ameland. Het was droog en voetballen leverde geen gevaar op voor spelers en toeschouwers.

De eerste helft werd afgesloten met een 3-0 voorsprong voor Geel Wit. In de tweede helft werden de doelpunten gelijk verdeeld, zodat de eindstand werd bepaald op 5-2. Voor Geel Wit scoorden Tharan Apputhurai (3), Noah Josephia en Youri Kiewied. Laatstgenoemde scoorde vlak na zijn invalbeurt nadat hij wegens stage de eerste seizoenshelft had gemist.

De wedstrijd verliep in een gemoedelijke sfeer. Toen Geel Wit een penalty mocht nemen en de bal vanwege de wind niet stil bleef liggen was een speler van Annen zo aardigom de hand op de bal te leggen. Vervolgens was Tim Ytsma niet minder vriendelijk en schoot naast!