Geel Wit deelt punten met FC Harlingen

HARLINGEN – Geel Wit is de competitie begonnen met een gelijkspel. In en tegen Harlingen werd het 4-4.

De thuisploeg toonde vanaf de eerste minuut agressie; het speelde kort op de man waardoor Geel Wit niet aan voetballen toe kwam. Geel Wit speelde een te laag tempo om onder de druk vandaan te komen.

De Amelanders waren al in de eerste minuut gewaarschuwd door een kopbal op de paal. Daarna opende Harlingen alsnog de score. Een licht vergrijp werd bestraft met een vrije schop, genomen door Ane Schaap. Zijn schot ging door de muur en in het doel: 1-0.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en kwam van de voet van Jurjen Metz. Geel Wit nam de leiding toen Jordi Metz een vrije schop van twintig meter binnen krulde. Maar direct daarna ging Geel Wit weer in de fout. Kevin Kiewiet verspeelde de bal aan Sander Zeilmaker en hij maakte er 2-2 van.

Na de rust ging bij Geel Wit het tempo omhoog en daar had Harlingen het moeilijk mee. Toch kon Ane Schaap uit een vrije schop de 3-2 laten aantekenen.

Invaller Danny Metz scoorde de 3-3, maar meteen daarna was het ook alweer raak aan de andere kant. Sjouke Bootsma was de doelpuntenmaker. Jurjen Metz bezorgde met zijn tweede treffer Geel Wit alsnog een punt. In het laatste kwartier had Geel Wit de zege naar zich toe kunnen trekken, maar speelde te gehaast en faalde in de afwerking.