Geel Wit behoudt zicht op de nacompetitie

BUREN – Dankzij een 3-0 overwinning op Warga behoudt Geel Wit zicht op de nacompetitie. De eerst helft ging aardig gelijk op. De eerste reëele kans was voor de bezoekers, maar de pass van Koen Wielinga was onbereikbaar voor Bart Boersma.

In de negentiende minuut had Danny Metz de score kunnen opnenen, maar uit en voorzet van BenteBonthuis schoof hij de bal net naast. Ook Warga kreeg kansen, maar Anton Hobert en Wielinga schoten over. Na een half uur spelen kreeg Bente Bonthuis de kans de score te openen, maar hij produceerde een rollertje die voor keeper Edgar van IJs makkelijk te pareren was.

Een belangrijke rol bij Geel Wit was weggelegd voor gelegenheidsaanvoerder Jordi Metz. Eerst redde hij koppend bij een corner van Warga. Daarna gaf hij een voorzet op Bente Bonthuis die net over schoot.

Vlak voor de rust was het toch raak voor de thuisclub. Via Danny en Jurjen Metz kwam de bal bij Bente Bonthuis, die de bal voorbij de uitgekomen doelman speelde. Tergend langzaam rolde het speltuig over de doellijn. Bijna had Warga het antwoord meteen klaar, maar het schot van Boersma ging naast.

Na de rust domineerde Geel Wit. Dat betaalde zich in de 57-ste minuut uit. Jordi Metz schoot de bal in en kreeg hem uit de kluts terug en scoorde vervolgens de 2-0.

Daarna kreeg Warga kansen. Iwan Portijk schoot over en Pieter Oene Smit, die een prima wedstrijd keepte, redde op een inzet van Boersma.

In de 67-ste minuut kreeg Danny Metz de bal voor zijn voeten en zijn uithaalde betekende de 3-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Wijtze Wybranbdi schoot nog namens de gasten naast en een vrije schop van Jordi Metz werd door de keeper gekeerd. Daarmee won Geel Wit verdiend met 3-0.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Johan Kolk (Luc Metz 46), Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet,Glenn Kienstra (Richard Kienstra 82); Jan Ytsma (Marwin Koooiker, 69), Jordi Metz, Christian Molenaar; Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz.