Geel Wit begint met bekerwinst op FC Harlingen

BUREN – Geel Wit is het bekertoernooi begonnen met een 3-1 overwinning op FC Harlingen. Op de zege viel niets af te dingen. Vanaf het begin was Geel Wit de bovenliggende partij.

Dat was een aangename verrassing voor de aanhangers die de oefenwedstrijden hadden gezien. Daarvan wist Geel Wit geen enkele partij te winnen, al moet daarbij gezegd worden dat de tegenstanders meestal een  of meer klassen hoger speelden. Zoals afgelopen vrijdag, toen tweedeklasser Achilles in drie kwartier met 3-0 te sterk was. Meteen daarna was derdeklasser Aduard 2000 een gelijkwaardige tegenstander en werd het 1-1.

De lijn van dat duel werd doorgezet tegen FC Harlingen. De Ouwe Seunen promoveerden deze zomer naar de derde klasse en bewandelden daarmee de omgekeerde weg van Geel Wit, dat naar de vierde klasse afdaalde. Harlingen maakte de favorietenrol echter geen moment waar. Vanaf het begin lag het initiatief bij Geel Wit, zonder tot goede kansen te komen. De eerste mogelijkheid was voor Wessel Roorda van Harlingen, hij kopte naast.

Meteen daarna een mogelijkheid aan de andere kant, het schot van Cor de Boer ging voorlangs. Even later bood Jordi Metz Robin Metz een prachtige kans, maar diens inzet werd voor de lijn gekeerd. Ook een volgende kans voor Robin, alsmede een voor Bente Bonthuis, bleven onbenut.

Na 25 minuten was het dan toch raak. Uit een voorzet van Jordi Metz trof Cor de Boel doel: 1-0. Vijf minuten later had Roorda een dot van een kans op de gelijkmaker, maar hij presteerde het om deze mogelijkheid onbenut te laten.

Na een kwartier in de tweede helft beleefde de wedstrijd een opleving. Eerst kreeg Harlingen twee kansen en meteen daarna schoot Bente Bonthuis naast. Uit de volgende actie schoot Cor de Boer wel raak, maar hij stond buitenspel toe hij de bal van Robin Metz kreeg. Even later was het dan toch 2-0. Weer was Jordi Metz de aangever, ditmaal was Tim Barf de afronder. Meteen daarna had Cor de Boer de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij knalde uit de voorzet van Robin Metz over.

Een kwartier voor tijd werd de spanning teruggebracht toen Remko Zandberg namens Harlingen doel trof. Even later had Jarno Attema de gelijkmaker op de schoen, hij faalde echter jammerlijk. Vijf minuten voor het einde viel de beslissing. Marwin Kooiker zette goed door op rechts, zijn voorzet kwam voor de voet van Robin Metz die de bal eenvoudig kon binnenschuiven. Beide spelers lieten daarna nog kansen onbenut, in de stand veranderde dus niets meer. Een verdiende overwinning voor Geel Wit.

Tekst (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 800

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *