Geel Wit afgedroogd in nat Dronrijp

DRONRIJP – Met een van de grootste nederlagen in de historie heeft Geel Wit het seizoen 2021-2022 afgesloten. In en tegen Dronrijp werd het liefst 7-0.

Het was een wedstrijd om gauw te vergeten. Niets lukte op het kletsnatte veld. Geel Wit was telkens te laat en onnauwkeurig in de passes. Daar kwam bij dat doelman Reinier Smit bepaald niet zijn beste wedstrijd speelde. Hij begon prima met een redding in de zesde minuut toen Melle Wielinga op hem afkwam. Even later ging de doelman echter gruwelijk in de fout door een bal maar half weg te werken. De bal werd opgepikt en door Bauke Idsardi in het doel werd gewerkt: 1-0.

Na bijna een half uur spelen werd het 2-0. Een voorzet van Sybren Blanksma werd door Melle Wielinga ingekopt. Volgens grensrechters Jacco Vroegop gebeurde dat in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Bernard IJdema, die de wedstrijd floot als tussendoortje voor zijn fietselfstedentocht, vond dat alles reglementair gebeurde.

Vier minuten voor de rust kreeg Noah Josephia de beste kans namens Geel Wit, maar hij kon de assist van Kevin Kiewiet niet afronden. Meteen daarna een afstandsschot van Lucas Postma van Dronrijp dat net over ging.

Wie mocht denken dat Geel Wit nog een kans had werd meteen na de rust uit de droom geholpen. Eerst werd een terugspeelbal van Kevin Kiewiet door Bauke Idsardi opgepakt en afgerond: 3-0. Onmiddellijk daarna werd het 4-0 door een afstandsschot van Noa van Gils.

Het leek wel of bij Geel Wit niets lukte en bij Dronrijp alles. Een hakje van Melle Wielinga ging nog net naast, maar even later was het toch 5-0 door Bauke Idsardi.

Geel Wit kwam op alle fronten tekort. Dat werd ruim tien minuten voor het einde pijnlijk duidelijk toen Reinier Smit over een vrije schop van Jando van der Wal heen dook: 6-0.

Het werd nog erger toen even later Rowan Langedijk de achterlijn haalde, de bal voortrok naar Jando van der Wal die Jort van Gils in staat stelde de 7-0 te laten aantekenen. 

Een vervelend slot voor trainer Febo Roosenburg en elftalleider Gerard Hekkelman, die er na vier jaar mee stoppen.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

4 juni

  • Be Quick D JO12-2 – Geel Wit JO12-1 2 – 0
  • VC Trynwalden MO17-1 – Geel Wit MO17-1 2 – 1
  • RWF MO13-1 – Geel Wit MO13-1 3 – 1
  • Geel Wit JO17-1 – Be Quick D JO17-2 6 – 4
  • Geel Wit JO19-1 – SC Boornbergum'80 JO19-1 2 – 1

6 juni

  • Veendam 1894 2 – Geel Wit 2 3 – 1
  • Dronrijp 1 – Geel Wit 1 7 – 0

Programma

11 juni

  • 10:30 WTOC JO19-1 – Geel Wit JO19-1
  • 10:30 Oosterlittens MO13-1 – Geel Wit MO13-1

12 juni

  • 11:00 VC Trynwalden 2 – Geel Wit 3

Cor Wijnbergbeker: Amelandia veteranen-Geel Wit veterenen tijdstip nnb

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *