Furaha heeft nieuw spaarpotje

HOLLUM – Stichting Furaha, de stichting die geld inzamelt voor een operatie bij onfortuinlijke kraamvrouwen in Afrika, heeft een nieuw spaarpotje. Het poesje is een olifantje geworden. Het spaarpotje kan bij kraamvrouwen in de kamer komen te staan, zodat de kersverse ouders, hun familie en het kraambezoek er een duit in kunnen doen. Met het geld worden vrouwen in Afrika geholpen. Stieneke de Wind van Ameland opereert ze, waarna de vrouwen hun leven weer kunnen oppikken. Ze lijden aan een vrouwenkwaal (VVF), die in Nederland is uitgebannen, maar die om diverse redenen in Afrika nog veel voorkomt. Een operatie maakt dan een wereld van verschil en de gepensioneerde dokter stroopt er de mouwen voor op.

Margriet Faber-Smit uit Hollum, nicht van Stieneke de Wind, was vorige maand bij haar tante in Afrika en zag met eigen ogen hoe voor elk ziekenhuis waar haar tante actief is, minstens twintig vrouwen staan te wachten in de hoop op een operatie. De Wind bezoekt momenteel in Kongo vijf ziekenhuizen, werkt daar twee weken en trekt dan verder naar een volgende streek om in ziekenhuizen de operaties uit te voeren die zo belangrijk zijn voor de vrouwen die lijden aan VVF.

>>> lees hier over Furaha: met banknummer voor financiële steun

>>> lees hier over de afschuwelijke kwaal

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *