FrieslandWonderland start webshop

JOURE – FrieslandWonderland start met Webshop voor Friese dorpen en steden. Sinds 2006 houdt het online erfgoedplatform van FrieslandWonderland zich bezig met het vastleggen van cultuurhistorische informatie van de dorpen en steden in Friesland. Het platform zet nu een volgende stap in de vorm van een webshop voor Friese dorpen en steden.

Volgens Bauke Folkertsma van FrieslandWonderland is er een schat aan informatie over de Friese dorpen en steden in de vorm van in eigen beheer uitgebrachte boeken, bladen en dorps- en stadskranten. Deze zijn over het algemeen niet beschikbaar in de reguliere boekhandel terwijl er wel belangstelling voor is.

Al deze publicaties kunnen nu centraal aangeboden worden in de FrieslandWonderland webshop. Het eerste boek van het dorp Scharnegoutum staat al in de webshop in samenwerking met de lokale historische commissie van dat dorp.

Met de webshop beoogt FrieslandWonderland naast het bieden van een centrale plaats op het internet waar dergelijke lokale publicaties eenvoudig kunnen worden gevonden en besteld ook het bouwen aan een uniek totaaloverzicht van publicaties die door de Friese dorpen en steden worden gemaakt.

Deelname aan de webshop is voor de dorpen en steden gratis. Om de kosten van de webshop te dekken wordt er bij iedere transactie een bedrag voor de bemiddeling in rekening gebracht bij de kopende partij. Na betaling ontvangt de verkopende partij volautomatisch een leveringsopdracht zodat het bestelde artikel naar de koper kan worden verstuurd of een afspraak voor afhalen kan worden gemaakt.

Dorpen en steden die mee willen doen aan de webshop kunnen een inlogcode aanvragen via de FrieslandWonderland website.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *