Friesland avontuur in vakantieboek van Nicolette van Dam en Bas Smit

LEEUWARDEN – Nicolette van Dam en Bas Smit lanceerden vanmorgen hun eerste eigen vakantieboek ‘Nederland heeft Alles’. Tijdens de feestelijke boekpresentatie bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam hebben zij met gepaste trots het eerste exemplaar overhandigd aan Staatssecretaris Mona Keijzer. Merk Fryslân was naast de volgers van Bas en Nicolette mede betrokken bij de organisatie van een veelzijdig programma, waarmee maar liefst 14 pagina’s van het boek gevuld zijn.

Nederland heeft Alles

Het boek is het resultaat van een fantastische ontdekkingsreis door Nederland. Afgelopen jaar konden we noodgedwongen niet reizen. Voor de familie Smit-van Dam een reden om in de zomer van 2020 per boot vakantie te vieren in Nederland. Dat was zó verrassend leuk dat ze besloten nog veel meer mooie plekjes in Nederland te gaan ontdekken. Via hun Instagramaccounts (@bassmit & @nicolettevandam1) konden volgers hun reiservaringen meebeleven en dit leverde massale reacties op. Zo ontstond het idee om het vakantieboek Nederland heeft Alles te maken, een boek voor iedereen die Nederland wil (her)ontdekken.

Nicolette van Dam: ‘’Samen met Bas en onze meiden hebben we veel tips van onze volgers kunnen bezoeken en zijn wij op een heleboel bijzondere plekjes geweest. Als je dan zo door Nederland reist en ziet wat Nederland allemaal te bieden heeft dan besef je: Nederland heeft écht Alles. Als ondernemers vinden wij het heel erg belangrijk om de ‘locals te supporten’ en de lezers van ons vakantieboek te laten zien wat de must-sees, must-do’s, must-eat en must-drinks zijn om te genieten in eigen land.

Staatssecretaris Mona Keijzer: ‘Het is geweldig om te zien dat ondernemers Bas Smit en Nicolette van Dam de coronacrisis hebben gebruikt om Nederland te (her)ontdekken. Met dit initiatief laten ze zien dat zeker in deze periode het belangrijk is om onze lokale ondernemers te blijven steunen. Ik zeg het al jaren: Nederland heeft alles! Deze zomer kan iedereen Nederland gaan (her) ontdekken en lokale bedrijven bezoeken, iets wat ik van harte ondersteun.’

Friesland heeft Alles

Naast de vele tips van hun volgers zijn Smit en van Dam ook een samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) en hun lokale destinatie-marketingorganisaties (DMO) aangegaan, waaronder Merk Fryslân die hielp bij het samenstellen van een interessant reisprogramma voor Friesland. Hierin is de veelzijdigheid van de provincie te zien, op gebied van: cultuur, natuur en duurzaamheid. De reis bestond uit hoogtepunten als abseilen van de Bosbergtoren in het Drents-Friese Wold, wadlopen in het wondere Waddenlandschap bij Wierum, brood bakken bij Mevrouw de Molenaar in Witmarsum, het bezichtigen van de 11fountains in IJlst en Harlingen en het ontdekken van Leeuwarden. Tussendoor genoot het koppel van Friese lekkernijen van verschillende lokale ondernemers. Ook maakten ze kennis met de Friese taal.

Vanaf vandaag is het boek Nederland heeft Alles overal verkrijgbaar: online via www.nederlandheeftalles.nl & www.bassmit.nl en bij alle vaste boekenverkooppunten. Daarnaast vragen Bas & Nicolette aan iedereen in Nederland die deze zomer in eigen land op vakantie gaat om hun vakantietips te blijven delen via het Instagram account @nederlandheeftalles zodat wij elkaar kunnen blijven inspireren.

Over Merk Fryslân

Merk Fryslân is de Destinatie Management Organisatie van de Provinsje Fryslân en werkt vanuit een overkoepelende visie aan de toeristische ontwikkeling, positionering en vermarkting van Friesland (Visit Friesland), De Wadden (Visit Wadden) en de zakelijke markt (Meet in Friesland).

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *